Skjermbilde16

I det siste har jeg flere ganger forsøkt å komme i kontakt med KLM fordi jeg vil ha orden på Flying Blue-kortet mitt. Det er flere år siden jeg meldte meg inn i Flying Blue, men jeg fikk aldri noe kort. Jeg har derfor ikke noen oversikt over om reisene mine i det hele tatt har blitt registrert. Det har blitt en del lange reiser med KLM, i alle fall 3-4 t/r Nairobi, en reise t/r Nairobi-Mombasa, en reise til Amsterdam, og jeg vet at jeg også har brukt Air France (som også er i Flying Blue). Jeg skal snart reise med KLM til Hong Kong og tenkte at nå må jeg få orden på kortet mitt så jeg kan få registrert poeng. Og her startet problemene. Jeg har virkelig aldri opplevd maken til mangel på kundeservice! Jo, jeg har faktisk opplevd elendig kundeservice hos KLM tidligere også, men aldri hos andre selskaper. Det kan du lese om i dette innlegget.

Å ringe kan man bare glemme. Etter å ha lett på hjemmesiden dukker det opp et 800-nummer, men ikke vet jeg om dette fungerer eller ikke. I går prøvde mannen min å ringe og det virket helt useriøst. Det første som skjedde var at det kom info om at det kostet så og så mye å bruke nummeret og deretter var det endeløse mengder med tall som skulle trykkes osv før det kom en automatisk beskjed om at de ikke kunne hjelpe. Og dette kom før man i det hele tatt hadde kommet fram til noen og lagt frem problemet. Dette er altså det eneste nummeret som kan brukes når det gjelder Flying Blue.

OK, men da kan man vel sende mail da. Nei, det er ikke så enkelt!

Skjermbilde11Fordi jeg får nyhetsbrev fra KLM har jeg kundenummer slik at jeg i det hele tatt får opp en side jeg kan bruke til mail. Jeg har ikke pinkoden min. Normalt kan man jo be om en ny pinkode, men ikke her, nei.

Skjermbilde10Skjermbilde13Eller dvs man kan det forsåvidt, det er bare ikke så enkelt dette heller. Da jeg hadde trykket for ny pinkode kom det opp et “secret question”, de ville vite navnet på mitt første kjæledyr. Jeg aner ikke hvilket navn jeg i sin tid oppga her, men nå har jeg prøvd med alle kjæledyrene jeg noen gang har hatt, ingen av dem er riktige. Så jeg får altså ingen ny pinkode og jeg får ikke sendt noen mail.Skjermbilde14

Skjermbilde15Så her står jeg,  jeg har visst ingen mulighet til å få oversikt over kontoen min og få noe kort. Jeg må bare gi slipp på de poengene jeg har opptjent og det føles ganske surt!

Jeg har sagt tidligere at jeg aldri mer vil bruke KLM, men det skal jeg altså. Når jeg skal reise langt er jeg avhengig av å ha gunstige avgangs- og ankomsttider, færrest mulig mellomlandinger og kortest mulig ventetid slik at reisen går raskest mulig. Og etter å ha sjekket nesten alle andre flyselskaper med Hong Kong på programmet var KLM det beste selskapet på akkurat dette. Men jeg liker absolutt ikke å bruke dette kundefiendtlige selskapet!

Reklame