bang2

Fotografere for livet er en gruppe som er startet opp av Helena Eriksson (Helena på Citronodlingen). Hun opplevde for kort tid tilbake at faren hennes fikk konstatert lungekreft under et lengre opphold i Thailand. Gjennom bloggen sin har hun fortalt om alle problemene de har møtt, hvordan de har slåss mot forsikringsselskapet og hvilken behandling faren hennes har fått. Nå har faren blitt sendt hjem til Sverige med ambulansefly og ligger nå på intensivavdelingen.

Mens han lå på sykehus i Bangkok reiste Helena nedover for å støtte foreldrene sine og der møtte hun Bang. Bang er en liten bamse som kreftforeningen i Thailand solgte på sykehuset. Bamsene har forskjellig farge etter hvilken kreftform den representerer (rosa for brystkreft, grå for lungekreft etc). Navnet fikk han etter at Helena ba om navneforslag, Bang symboliserer at han er kjøpt i Bangkok og at han skal slå knock out på kreften, Bang!

Nå har altså Helena startet opp en fotogruppe, primært for å fokusere på kreften. Gruppen har sin egen blogg og hvem som helst kan delta, både proffe og amatører. Les hva Helena skriver om prosjektet :

«Fotografer för livet är ett fotoprojekt till förmån för cancerfonden som vem som helst kan delta i. Idén till ett fotoprojekt föddes när Helenas pappa blev sjuk i lungcancer i Thailand. Nallen på bilden såldes av Thailands motsvarighet till cancerfonden och allt överskott gick till forskning. Nu är vi ett gäng fotografer, proffs så väl som amatörer, som samlar våra bilder i en grupp på flickr. En gång i månaden fotar vi efter ett gemensamt tema, i övrigt är det fritt skapande som gäller. Vårt mål är att skapa produkter av våra bilder (vykort, böcker, kalendrar osv) som vi kan sälja till förmån för cancerfonden och forskningen. Var med du också! «

Vil du delta med noen av bildene dine kan du legge dem inn hos Flickrgruppen.

I tillegg til fotoprosjektet har hun også startet en innsamlingsaksjon hvor man kan gi penger til kreftforeningen. Du kan se widgeten i sidefeltet på begge bloggene mine.

bang4

Reklame