Når mannen min og jeg er ute og reiser er vi ganske opptatt av hvilke restauranter vi skal prøve. Det skyldes nok både at vi er interessert i og glad i god mat. Det trenger ikke være stjernerestauranter i Michelinguiden, men vi vil at mat og service skal være bra.

For å finne frem til restauranter (og hotell også) bruker jeg alltid Tripadvisor og Guide Michelin.

For tiden er vi i Spania, først på en ukes rundreise i Andalucia før vi ender opp “hjemme” i Jerez. Hotellene vi bor på har jeg plukket ut fra Tripadvisor. Hittil har vi ikke blitt skuffet, snarere tvert imot. Vi har også testet ut en del restauranter. I går spiste vi på restaurant Ruta del Azafran i Granada, en stor matopplevelse.

Først fikk vi servert et slags appelsinskum som apetittvekker:

DSC00859

Deretter tok mannen min kald melonsuppe med karse og sprøstekte skinkeflarn. Det var virkelig helt nydelig så jeg må prøve å finne ut hvordan jeg kan lage noe som ligner. Jeg spiste (som vanlig) den nydelige spanske ibericoskinken:

DSC00861

Som hovedrett spiste jeg fisk, breiflabb rullet sammen og fylt med spinat. Det var appelsinkrem og svart ris til + noe annet jeg ikke husker. Det var i alle fall helt nydelig. Det samme var anden min mann spiste.

DSC00863

Desserten vi valgte var veldig spesiell, mojitotroudant. Den bestod av en slags gele i bunnen av glasset. Deretter små iskrystaller av frossen mojito og på toppen et slags skum som jeg tror de hadde fått til ved å piske eggehviter til skum og tilsette en eller annen fruktessens. Det var i alle fall helt nydelig, friskt og godt.

Nå er vi kommet til Ronda og bor på en praktfull parador (et gammelt palass som er restaurert og omgjort til topphotell). Og i kveld skal vi kanskje spise på en restaurant som heter Tragabush  . Den har 1 stjerne i Guide Michelin.

Reklame