Disse to drinkene har jeg blitt kjent med i  Spania og tatt  med hjem til Norge. De er deilige, svalende og inneholder lite alkohol.

Tinto de Verano (direkte oversatt betyr det somtinto-de-veranomer-rødvin) er en vin-basert drink som er  veldig populær  hos den spanske lokalbefolkningen. Man lager den på følgende måte:

Et ganske stort glass fylles med 3-4 isbiter, en del rødvin og en del La Casera. La Casera finnes ikke i Norge, det er en drikke som ligner på Sprite, men er mindre søt. Man får omtrent samme smak ved å blande halvparten Sprite og halvparten Clubsoda.

Putt noen sitronskiver i glasset og heng en skive over kanten av glasset også. Mmmmm, deilig!

Rabujito er, akkurat som Tinto de Veranorabojito2 , veldig populær hos lokalbefolkningen, spesielt i Jerez og omegn. Dette er også en vinbasert drink, men her er det tørr sherry, og ikke rødvin som er hovedingrediensen. Man lager den på samme måte som Tinto, noen isbiter i glasset, en del tørr sherry og en del La Casera (sprite og clubsoda).

Pyntes med sitron og gjerne noen blader med sitronmelisse i glasset. Nydelig!

Reklame