Dette er ikke noe nyttårsforsett, for nyttårsforsett har jeg aldri klart å følge. Jeg burde ha startet med dette for lenge siden selvsagt, men denne gangen har jeg manglet all motivasjon. Jeg skrev «denne gangen», det gjorde jeg fordi jeg har gjort dette så mange ganger før.

Jeg er nemlig en jojo-slanker og har gått opp og ned i vekt diverse ganger i løpet av de siste 25 årene. Hver gang har det vært 20 kg opp og 20 kg ned. Jeg tror jeg må ha prøvd de fleste kurer som har vært på markedet disse årene, jeg husker ikke navnet på alle en gang.

Men jeg prøvde den første pulverkuren som kom og gikk raskt ned 20 kg. Begynte å spise igjen og gikk like raskt opp 20 kg. Jeg har gått på kurs hos Grete Roede, Fedon Lindberg, Easylife og enda flere. Jeg går alltid ned, men også alltid opp igjen.

Nå har jeg blitt såpass voksen at jeg ikke gidder å pine meg selv gjennom flere pulverkurer eller telling av karbohydrater for å rase fortest mulig ned i vekt. Nå vil jeg fortsette å kose meg med både mat og drikke, men ha mye større kontroll på hva jeg får i meg.

Derfor har jeg meldt meg inn i Vektklubb.no i dag. Jeg liker konseptet veldig godt og ser at dette er noe jeg kan klare å gjennomføre hvis jeg vil. Jeg har også gitt det et langt tidsperspektiv, 20 kg ned på 1 år! Det burde jo faktisk være mulig å klare det på kortere tid, men jeg stresser ikke.

Det som på en måte sparket meg igang denne gangen var at jeg ble syk før jul. Sykdommen har egentlig ikke noe med overvekt å gjøre, jeg fikk min andre blodpropp på 2 år. Men det fikk meg til å tenke på andre sykdommer som virkelig er relatert til overvekt, f.eks. Diabetes 2 og hjerte- og karsykdommer. Jeg har ingen ønsker om å få en slik sykdom, så derfor har jeg valgt å gjøre noe med problemet.

Jeg har startet i dag, og jeg tror det vil hjelpe meg om jeg innimellom publiserer et innlegg her på bloggen. Da føler jeg på en måte at jeg må levere!

Dagens middag var enkelt og greit hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller, 409 kcal. Med min plan kan jeg ha et inntak på 1452 kcal per dag og det er jo ikke akkurat lite. Har ikke klart å komme i nærheten av det i dag.

Oppskrift på suppen finner du på Mammas Kokebok

Reklame