Stikkord

,

IMG 0880

En av mine reiselivselever er i praksis på Drøbak Turistkontor, som i desember kan omdøpes til Julenissens Kontor. Jeg har skrevet om Drøbak Turistkontor tidligere, det er noe helt spesielt.

IMG 0879

I desember mottar de flere tusen brev fra inn- og utland. Hvert eneste brev blir lest og alle får svar. Svaret er et kort med bilde av Julenissen (turistsjef Tom Kristiansen), båthavna i Drøbak, turistkontoret innvendig og utvendig. Teksten finnes på mange språk, så de som skriver kan få svar på et språk de forstår.

IMG 0881

Da jeg besøkte eleven min i dag fikk jeg lese noen av julebrevene som noen norske barn hadde sendt. Noen var søte og morsomme, andre var rørende og triste. Det virket som noen skrev til Julenissen fordi de kunne betro seg til ham.

Noen eksempler fritt etter hukommelsen:

Kjære julenissen.

Jeg ønsker meg at Justin Bieber var 8 år

 

Kjære julenissen

Jeg ønsker meg Justin Bieber

 

Kjære julenissen

Pappaen min døde for 3 måneder siden. Jeg ønsker meg at du henter ham tilbake til meg.

 

Kjære julenissen

Jeg bor på et hjem og ikke sammen med foreldrene mine. Jeg ønsker meg at mamma og pappa kan be om unskyldning for alt det vonde de har gjort mot meg. Og selv om jeg vet at jeg ikke kan få det så ønsker jeg meg noen støvler også.

 

Som dere ser så er det litt av hvert de skriver om. Fikk nesten vondt i magen av de to siste brevene, og jeg kan forsikre om at det er mange flere slike.

IMG 0727

Reklame