Stikkord

, ,

IMG 0502

Siden jeg har en litt over middels interesse for mat, og også underviser i norsk kultur og reiseliv drar jeg rett som det er elevene med på matrelaterte ekskursjoner. Mandag kveld etter skolen tok vi skolens minibuss og reiste til Sørumsand hvor junior kokkelandslaget trener annenhver uke.

Vi fikk servert forrett og hovedrett av måltidet som landslaget skal delta med i kokke-OL i Tyskland (tror det var kokke-OL). Noen av elevene synes nok maten var litt annerledes enn det de vanligvis spiser, spesielt forretten. Mens hovedretten falt i smak hos de aller fleste.

Forretten bestod av «spumachevre» med diverse beter, her var det mange spennende smaker. Chevre blir som en slags mousse når man bruker en spumaflaske.

IMG 0488

Hovedretten var stearling-kveite fra Hardanger med diverse tilbehør. Jeg fikk ikke med meg så mye av presentasjonen av maten denne gangen.

IMG 0499

For min egen del vil jeg  si at maten var utsøkt, og spesielt kveiten var en av de beste kveiter jeg har fått servert. Ønsker landslaget lykke til i kommende konkurranser.

IMG 0491

IMG 0492

IMG 0493

IMG 0503

IMG 0486

Reklame