Stikkord

, ,

Guide1

Noe av det fineste jeg gjør med elevene er å være sammen med dem på ekskursjoner. Jeg underviser i reiseliv og attraksjonskunnskap er et punkt i Læreplanen. Det løser vi med learning by doing. Elevene får hver sin attraksjon som de skal sette seg inn i og deretter reiser vi til Oslo hvor elevene er guider og forteller om «sin» attraksjon.

I går var attraksjonene

 • Oslo S
 • Operaen
 • Bjørvika
 • Oslo Domkirke
 • Kvadraturen
 • Oslo Rådhus
 • Aker Brygge
 • Slottet
 • Universitetet på Karl Johan
 • Nationaltheatret
 • Grand Hotel

Vi tar ikke med Akershus Festning siden elevene skal dit ved en senere anledning.

99 % av elevene gjorde en strålende jobb i går, noen av dem kunne fått jobb som profesjonelle guider der og da, det er jeg sikker på. Jeg ble veldig imponert over noen av dem.

Vi opplevde også en del som ikke stod på planen. Ved Slottet fikk vi med oss vaktskiftet og Forsvarets Musikkorps som spilte. Vi møtte også en gjeng med gale kinesere som kastet seg over elevene og tok bilder av dem og sammen med dem mens de holdt på å le seg fordervet. Veldig festlig faktisk.

 

IMG 1009

IMG 1017

Vi møtte også Brenner som ville intervue elevene, noe han selvsagt fikk lov til. Det var et ganske langt intervju så det blir spennende å se hvor mye som er klippet bort når programmet sendes i januar.

Man blir faktisk veldig sliten av en slik dag, elevene er like slitne som meg tror jeg. Men det er , som nevnt, utrolig hyggelig og forhåpentligvis også lærerikt for elevene.

Etter at jeg hadde tatt 3 bilder med kameraet var det slutt på batteriet så disse bildene er tatt med iPhone.

IMG 0408

IMG 0991

Reklame