Stikkord

,

IMG 0958

Hvert eneste år er det akkurat like slitsomt å starte opp et nytt skoleår. Nye elever, nye kolleger, nye rutiner, hundre oppgaver som skal løses på no time, møter, møter møter. De siste årene har jeg tenkt :»Orker jeg dette et år til?» Og det gjør jeg altså, det har jeg orket hvert år siden 1982. Men jeg skal ikke stikke under en stol at det blir mer slitsomt for hvert år nå. Man kan jo spørre seg selv hvorfor jeg holder på med dette og det er bare ett svar på det; Elevene. Det er få ting som gir meg samme glede som elevene, de er så unge, morsomme, tillitsfulle, spennende, utfordrende og har hele livet foran seg. Og i en kort perode av livet deres får jeg være sammen med dem.

IMG 0225

Det er spennende å møte nye elever, jeg vet jo aldri hvordan de er og hvordan vi vil trives sammen. Men det har faktisk aldri skjedd at jeg ikke har trivdes med elevene mine. Selvsagt har det vært problemer mange ganger, men de har aldri vært alvorlige og uansett har jeg trivdes med dem. Sånn er det også i år heldigvis. En fin gjeng med omtrent halvparten gutter og jenter fra ulike steder. Noen kjenner hverandre fra før, andre ikke. Det jeg imidlertid har merket meg, og som også elevene sier, er at det er en fin kjemi blant dem. Fra første dag likte de å være i klassen og likte hverandre.

IMG 0224

De kommende ukene blir det mye fokus på guideprosjektet, men i tillegg jobbes det mye meg praksisperioden. Det blir verre for hvert år, og stadig mindre gøy å holde på med. De fleste reiselivsbedriftene vi er i kontakt med ønsker ikke å ha praksiselever, selv om det er disse som er den fremtidige arbeidskraften deres. Men jeg håper det ordner seg i år også.

Av foreløpig positive ting har vi hatt besøk fra Kenya av Daniel Kikwa fra Flamingosafari som jeg har samarbeidet med tidligere, og Fred Muya som er rektor ved Katulani Secodary School og president i Kenya for Help to selfhelp in Kenya. Tanken er at vi kanskje kan få til et samarbeidsprosjekt. På bildet sitter Daniel sammen med noen av elevene mine:

IMG 0206

Og kommende helg skal klassen ha forskjellige arbeidsoppgaver under Skiløpet. Det er morsomt og interessant å ha samarbeid med aktører utenfor klasserommet.

Jeg ser i alle fall frem til et nytt skoleår sammen med nye, flotte elever.

 

Reklame