Stikkord

Dette innlegget mobilblogger jeg på toget mellom Gøteborg og Oslo, men får nok ikke publisert det før jeg kommer hjem. NSB reklamerer med ‘gratis trådløst Internett’, men det har ingenting med virkeligheten å gjøre.

Jeg er ikke glad i å kjøre tog og gjør det sjelden, kun en gang iblant mellom Moss og Oslo. Etter at NSB begynte å tilby trådløst nett synes jeg selvsagt det har blitt bedre.

Da vi bestemte oss for å reise en tur til Gøteborg valgte vi derfor å reise med toget. Jeg regnet med at det skulle gå kjempefint siden jeg ville ha nett hele veien.

Leide blant annet en video jeg skulle se på iPaden. Logget meg inn i Moss og hadde bra nett ‘helt til’ Rygge. Da begynte det å bli dårligere og dårligere før det falt ut for godt i Fredrikstad. Så det ble ingen video på meg.

Men jeg hadde andre muligheter. I videobiblioteket hadde jeg noen filmer jeg hadde kjøpt og kunne se uten nett. Jada, 14 minutter og 11 sekunder gikk det uten problemer, og så var det slutt.

Musikk kunne jeg høre på i stedet kanskje. Har Spotify tilgjengelig offline så det burde ikke være noe problem. Haha, gikk ikke det heller gitt. Selvsagt hadde jeg med iPod også, men den hadde flatt batteri.

Noe jeg synes er kritikkverdig er at NSB bare kjører med ett togsett på denne distansen i sommer. Det medfører selvsagt at ikke alle får sitteplass. Det er akkurat det samme på returen nå, toget er overfylt. Og når airconditionen ikke fungerer er det ikke akkurat behagelig.

Nå har jeg skrevet dette innlegget to ganger, det første klarte jeg å slette. Men da har jeg i alle fall hatt noe å gjøre. Det er ca 2 timer igjen og jeg tror jeg skal finne frem Kindelen min, den må vel funke.

Jeg synes ikke det produktet NSB tilbyr holder mål i det hele tatt. Kan det for eksempel være så vanskelig å tilby et nett som funker? De klarer det på busser, båter og fly. Kan det også være så vanskelig å kjøre med to togsett? Kundene betaler i dyre dommer for turen, bør de ikke få et sete i det minste?

Nei, NSB, dette er virkelig ikke bra nok!

Reklame