Stikkord

, ,

Morsa1Den første fredagen i juni hvert år gjennomføres Morsavandringen. Dette er et arrangement som Venneforeningen Morsa 1833 står bak. Denne foreningens formål er blant annet å arbeide for økt kunnskap om Mossedisriktets brennerihistorie, byens industrihistorie og ulike kulturaktiviteter i området.

Foreningen står bak lanseringen av akevitten Morsa 1833 og i 2014 kommer Konvensjonsakevitten som har ligget på fat siden 2009.

Jørn, mannen min, er president i foreningen som har ca 700 medlemmer. I går var omtrent 350 av dem samlet på Torderød gård som var startstedet for årets vandring. Her var det innslag med sang og musikk og foredrag om Torderød gård etter at presidenten hadde ønsket velkommen. Det ble også servert fingermat, øl og 1 Morsa (1 glass Morsaakevitt kalles en Morsa)

Morsa2Morsa3

Derfra beveget vi oss ned til Moss Glassverk, eller det vil si der Glassverket en gang lå. Her fikk vi foredrag om Glassverkets historie fra starten og til det ble nedlagt i 1999.

Morsa4

Vi marsjerte videre til Kanalen hvor vi fikk høre om kanalens historie og derfra til Tollboden hvor det ble servert mat og drikke. Humlens Venner spilte opp til dans og stemningen var bra.

Morsa5Personlig synes jeg vandringen var morsom og interessant, noe jeg ikke var alene om å synes. Snakket med folk som hadde tatt turen fra Trysil bare på grunn av vandringen og noen svensker var med for 10. år på rad. Sånt er gøy.

Morsa6

Reklame