Entrance to hotel

I påsken var vi noen dager i London og bestilte hotell på Booking.com. Når vi er ute og reiser bestiller vi vanligvis hotell enten på Booking.com eller Hotels.com. Stort sett har vi alltid vært fornøyd.

Denne gangen hadde vi bestilt på Park Grand London Hyde Park som det heter på Booking.com eller på Shaftesbury Premier London Hyde Park som det heter på hjemmesiden og på Tripadvisor. Dette var et 4-stjerners hotell rett ved Paddington og vi hadde bestilt de luxe-room.

Da vi ankom hotellet startet såpeoperaen eller hva vi skal kalle det. Det første vi fikk beskjed om var å betale oppholdet fullt ut, noe jeg aldri har opplevd noen gang tidligere. Hotellopphold betales alltid ved utsjekk. Dernest fikk vi beskjed om at det dessverre var fullt, men at det fortsatt var ledig på søsterhotellet rett over gaten som hadde akkurat samme type rom.

Da vi kom til resepsjonen på det nye hotellet og fikk nøklene spurte jeg om det var de-luxe-rom, noe som ble bekreftet. Stor var derfor overraskelsen da vi låste opp døren og det første vi ser er en stupbratt trapp. Midt i trappen var det en trang dør inn til et lite bad og så fortsatte trappen videre. Nederst var det en seng, den fylte hele rommet. Ingen av oss hadde noen gang sett et mindre hotellrom, ca 7-8 kvm tenker jeg.

Det gikk jo ikke an å bo der så vi gikk ned i resepsjonen og ba om et nytt rom. Det fikk vi og dette rommet skulle visst være helt topp. Jomen sa jeg smør, det var også helt forferdelig. Det eneste som var forskjellig var at i dette rommet var det ikke trapp. Nedenfor ser dere noen bilder vi tok for å vise hvor lite det virkelig var. Se skoene i forhold til avstand seng-vindu. Utenfor vinduet var det en høy mur, det var utsikten vår.

DSC02390

DSC02391

DSC02394

DSC02393

Siden det begynte å bli sent på ettermiddagen hadde vi ikke noe annet valg enn å bli der den første natten. Ingen av oss sov, sengen var en smal enkeltseng, hard og skjev også.

Jørn stod opp tidlig neste dag og gikk til hotellet vi egentlig skulle bodd på og ba om å få et rom som samsvarte med det vi hadde bestilt og betalt for. Mannen min er flink til å forhandle og fikk nytt rom uten problemer. Som plaster på såret fikk vi også gratis engelsk frokost under hele oppholdet, det var egentlig ikke inkludert.

Det nye rommet var det ikke noe galt med, det var nesten det vi hadde bestilt bortsett fra at det manglet kjøleskap som vi hadde blitt lovet. Gadd ikke klage på det. Det hadde også et stort panoramavindu på badet så man kunne ligge i badekaret eller stå i dusjen og beundre utsikten. Imidlertid gikk jo vinduet andre veien også slik at man kunne sitte i sengen å «beundre» den som lå i badekaret.

IMG 0818

Det jeg lurer på er om det vi opplevde er bevisst svindel eller om det skyldes uheldige omstendigheter. Jeg er dessverre tilbøylig til å tro at dette er bevisst svindel. For å få solgt rommene på det andre hotellet sender de folk dit og håper de vil bo der hele oppholdet selv om de har betalt for en mye bedre standard.

Vi observerte nemlig andre som kom til resepsjonen og klaget på rommet, mye mer høylydt enn det vi hadde gjort. Litt «morsomt» at en av dem har skrevet sin anmeldelse på Tripadvisor rett etter den vi selv skrev.

HER kan dere lese anmeldelsene våre, vi har begge gitt karakteren 1. Mitt råd er at alle må være veldig OBS hvis de blir bedt om å skifte hotell eller betale ved innsjekk. Da kan det være et forsøk på svindel slik vi opplevde.

Reklame