Stikkord

, ,

For ikke lenge siden begynte jeg å bruke Pinterest etter å ha lest om det og sett eksempler. Det slo meg med en gang at dette var et nytt suverent sosialt medium. Jeg tror nok ikke det vil få samme utbredelse som Facebook og Twitter, men at det vil tiltrekke seg mange er jeg ikke i tvil om.

pinterest1

Med det samme tenkte jeg det ville være supert å bruke i undervisningen. Digitale verktøy er vel nevnt i Læreplanen i de aller fleste fag, og her har vi et verktøy som nesten alle vil mestre uten problemer. Samtidig er det nyttig og lærerikt, man kan dele med hvem man vil, kjente og ukjente.

Noe av det første jeg gjorde var å opprette et board for London med tips om hva vi kunne gjøre der, adresser til butikker, restauranter etc fordi vi skal på en tur til London i påsken. Pinterest kan nemlig brukes på både mobil og pad også.  Etterhvert vil selvsagt Londonboarden bli fylt opp med flere tips ettersom jeg får mere input.

Jeg startet også på et board for Barcelona siden jeg reiser dit med elevene mine om ikke så lenge. Jeg skal introdusere Pinterest for dem og de skal selv lage sine boards og vi kan altså dele dem med hverandre.

pinterest2

Og nå lager jeg stadig nye boards innen ulike temaer og pinner det jeg finner nyttig.

Pinterest er foreløpig ikke helt ferdig utviklet, det er en del jeg kunne tenkt meg litt annerledes, for eksempel en bedre organisering inne på hver board. Men jeg regner med at dette kommer etterhvert.

Hvis du er interessert i å lese mer om Pinterest anbefaler jeg det meget gode innlegget til Astrid Valen Utvik, “Pinterest – er det noe for deg.”

Reklame