Stikkord

, ,

Vår 3-uker lange Asiareise har startet, og vi er nå i Hong Kong. Her skal vi være noen dager før vi skal cruise i Vietnam og Thailand.  Vi ender opp i Singapore 1. mars. I dagene fremover skal vi prøve å legge ut en reiseoppsummering fra de ulike stedene vi besøker. Dette er imidlertid helt avhengig av internett-tilgangen ombord.

Når det gjelder besøk på spesielle restauranter vil jeg skrive om dem på matbloggen. Etter ferien vil jeg også legge ut en oppsummering av hele turen der.

So here we go

Var litt forsinket fra Schipol så de spesialbestilte middagene ble fortært noe etter midnatt. En etter forholdene behagelig nattflyvning, til tross for en i overkant hurpete KLM-vertinne.

Noen som kan fortelle forskjellen på potetomelett og eggerøre på et frokostbrett? Ikke vi heller..

Og da vi fikk stilt klokken til HK-tid var i grunnen den dagen gått. Vi fant fort sjåføren og navneskiltet vårt i ankomsthallen og en behagelig Mercedes-limousin bragte oss og våre kolli til Hotel Kowloon Shangri-La som var den ypperste luksus. Hvor mange mennesker er det egentlig mulig å ansette for at vi skal gå ut av bilen, sjekke inn og få bagasjen til rommet? Folk flest bor i Kina, og de jobber på Shangri-La virker det som. 

Herlig rom med badet fullt av alt mulig “stæsj” slik jeg liker.

Og ikke nok med det, etter 5 minutter ringer det på hotelldøren vår og en søt jente kommer med en kurv som viser seg å inneholde nytrukket kinesisk te. Koselig.

IMG_9043

Kinarestauranten på hotellet. To Michelinstjerner, hallo??!! Fordi de er flinke til å takke for alt og for å kunne triple prisen? Greit, men sykt overpriset.

Oppdaget så den hyggelige Tapas bar som hadde herlige drinker (skumle Martinis…) og en meny som fristet. “Det var her vi skulle spist” tenkte vi helt til neste dag.

IMG_9957

IMG_9048

Bulldogg bar med levende 70-talls og kinesisk fatøl var en hyggelig avslutning for Jørn, jeg valgte sengen.

IMG_9930

IMG_9931

Reklame