Stikkord

Jeg HATER passord og pinkoder. Ja, ikke når det er nødvendig å ha det, men når de forlanger dette på sider hvor det absolutt ikke er nødvendig.

bruker1

Hvorfor må vi registreres overalt? Det skaper vanvittig mye irritasjon hos de aller fleste. Personlig har jeg et passord jeg bruker fast, det er ikke noe problem å huske. Men det er likevel ikke så enkelt alltid. Jeg har flere blogger, to på eget domene, hostes hos One.com og lages på WordPress.com. Når jeg skal lage flere blogger med en annen adresse oppstår det store problemer når jeg skal registrere dem på WordPress.com. Jeg oppgir brukernavn, f.eks. Torill og får til svar at det er oppbrukt. Javel, da prøver jeg med fornavn og etternavn, også oppbrukt. Prøver for tredje gang med fornavn, mellomnavn og etternavn, oppbrukt det også. Sånn fortsetter jeg, den siste bloggen har brukernavn som ikke har noe med mitt navn å gjøre i det hele tatt, for esempel Olga Olgasen.

Passord er enda verre, jeg kan ikke bruke mitt faste for det er oppbrukt. Så må jeg lage et nytt. Nei, det er for kort. Nytt forsøk, nei passordet må ha både bokstaver OG tall. Prøver igjen og igjen inntil det blir godtatt med Olga Olgasen og passord wqrmæast12987064 eller noe annet vanvittig. Hvem i all verden kan huske noe sånt? Ikke lov å skrive det opp heller, står det.

Jeg bruker LastPass, men det er heller ikke så enkelt alltid. Plutselig får jeg opp at jeg må logge meg inn på nytt der, og da har jeg selvsagt glemt både brukernavn og passord. Det er ikke alltid man kan bruke den automatiske greia som spør om den skal huske passordet.

Jeg skriver dem opp, jeg – må jo det. Men jeg skriver ikke opp hvem som har hvilke passord, og da er jeg i grunnen like langt.

I går var det samme leksa på nytt. Jeg skulle kjøpe kaffekapsler på nettet, og selvsagt måtte jeg registrere meg med både brukernavn og passord for å få lov til det. Et lagt formular måtte fylles ut, og et av spørsmålene som MÅTTE fylles ut var tittel. I nedtrekksmenyen var det kun 2 valg, mann eller kvinne. Jeg trykket på kvinne. Men kvinne er vel ikke akkurat noen tittel synes jeg. Prøvde å la være å fylle det ut, det gikk ikke. Styra og ordna lenge, men det MÅTTE stå Kvinne Torill Ramberg ellers gikk det ikke.

Så når kaffekapslene kommer i posten vil de være adressert til Kvinne Torill Ramberg. Litt spesielt kanskje?

Reklame