Stikkord

,

Berlin 2012 033

I helgen var det tid for Grüne Woche i Berlin igjen. For de som ikke vet det så er dette arrangementet verdens største mat- og reiselivsmesse med over 400 000 besøkende. Jeg vil skrive mer om messen på matbloggen min.

Jeg har vært på messen tidligere og hadde gledet meg til et nytt besøk. Men sånn skulle det ikke gå. Rett etter at vi kom til Berlin gikk vi på KaDeWe og som vanlig gikk vi rett til østersbaren. En kompis og jeg selv bestilte, de andre lot være. Jeg har spist østers der mange ganger og har alltid vært fornøyd. Nå fikk jeg imidlertid en som ikke smakte spesielt godt så den spyttet jeg ut igjen.

Etter ca 1 døgn kjente jeg at jeg begynte å bli syk, sterke smerter i magen og hodet samt tørr i munnen. Det var ingen symptomer på omgangssyke. Det var ikke mulig for meg å bli med på middag i ambassaden og heller ikke på noe annet i forbindelse med messen. Da jeg fikk høre at den andre østersspiseren også var blitt syk følte jeg meg ganske sikker på at dette var en østersforgiftning. Ingen andre var syke.

Selv om jeg elsker østers tror jeg ikke at jeg noen gang vil spise det mer, de magesmertene vil jeg ikke oppleve flere ganger.

Så sånn var årets Grüne Woche for meg. Neste år er jeg tilbake, men garantert uten å spise øsers på forhånd.

Berlin 2012 006

Reklame