Stikkord

kjolekolasj2

Vi leser ofte i aviser, på blogger og i leserinnlegg om Mette Marit og hennes storforbruk av designklær, sko, vesker etc. Joda, det er selvsagt mye å betale 75 – 500 000  for en kjole som bare skal brukes én eller noen få ganger.

Men kronprinsparet betaler for disse klærne selv, det er ikke noe som bevilges utenom den faste apanasjen. Jada, jeg hører argumentet om at det er vi som betaler apanasjen deres gjennom skatter og avgifter. Men det er altså det som er lønnen deres og de må få lov til å bruke pengene som de vil.

Hva med kongelige ellers i Europa, har ikke de også designklær? Selvsagt har de det. De er jo verdens fremste utstillingsdukker og det er et scoop for designerne at de bruker akkurat deres design. Kom ikke å fortell meg at de ikke får rabatt. Jeg tror ikke Mette Marit eller andre kongelige betaler mer enn en liten brøkdel av prisen. Designerne vet selvsagt at bedre reklame er det umulig å få.

modaluveske2Mette Marit er kjent for sine Valentinokreasjoner og Pradavesker. Hun må selvsagt selv få velge hva hun vil bruke, men jeg synes det er rart at hun ikke bruker enda mer norsk design. Hvorfor kan hun for eksempel ikke bytte ut et par av sine Pradavesker med Modaluvesker som er designet av norske Marion Nilsen? Det var søstrene Middelton, Kate og Pippa, som først la sin elsk på disse veskene og gjorde dem kjent. Det burde kanskje Mette Marit gjort i tillegg?

Vi kan av og til se at kronprinsesse Victoria bruker klær fra Hennes & Mauritz, den spvikkan2anske kronprinsessen Letizia bruker ofte klær fra Zara og Kronprinsesse Mary i Danmark kler seg også gjerne i billige klær. Dette gjør de neppe på grunn av prisen, men for å fremme sitt lands design. 

Jeg synes Mette Marit er en flott representant for kongehuset og motedesignere elsker henne. Men jeg tror ikke hun hadde blitt mindre populær om hun hadde vært litt mer nøktern innimellom, og ikke minst kledd seg oftere i norsk design.

Men rett skal være rett. Mette Marit fronter også norsk design, men aldri billig design. Hun giftet seg i et eventyr av en kjole, designet av nordmannen Ove Hardner Finseth. 

mette6

På bildene nedenfor er Mette Marit også iført norsk design, den lange er fra Iselin Engan den røde er fra norske Batlak & Selvig og den sorte er fra FIN. mettekollasj2

Det er lett å se at disse klærne ikke er av det billige slaget. Det er absolutt forståelig at kronprinsessen ønsker å bruke dyre merkeklær og det må hun jo få lov til – hun har råd til det. Men med den posisjonen hun har så har hun også alle muligheter til å markedsføre norsk design, derfor skulle jeg ønske at hun ble enda flinkere til dette.  

Reklame