Stikkord

, ,

Ifølge Svenska Dagbladet i dag så er det nå frokostblogger som overtar bloggtoppen for unge bloggere i stedet for moteblogger. Dette skjer i Sverige, jeg tror ikke denne trenden har kommet til Norge ennå. Det er en hyggelig og naturlig utvikling synes jeg. Ikke et vondt ord om rosabloggere, men det er vel ingen hemmelighet at det er sunnere å blogge om frokost enn mote og sminke. Det er heller ingen hemmelighet at kosthold og helse blir stadig mer trendy blant alle aldersgrupper. Flere frokostbloggere er unge, 15-16 år gamle, og har tusenvis av følgere hver dag.

Mange frokostblogger jeg har sett legger ut frokostoppskrifter hver dag. Noen legger ut alt selv, andre lar også vennene legge ut sine frokostforslag.

frokost1

frokost3

Med tanke på hvor mange ungdommer som skipper frokosten så er jo dette veldig positivt. Mange elever kommer på skolen , sitter sløve i klasserommet, i friminuttet kjøper de en Cola som da utgjør frokosten deres. Men når populære ungdommer gjør det trendy å lage frokost og blogge om det kan det kanskje smitte over på andre. Supert!

En frokostblogger som er intervjuet i Svenska Dagbladet sier : Och nu skulle jag aldrig kunna gå en hel dag utan att äta frukost. Det är en väldigt bra sak som det här lett till.

Hun forteller også at hun har endret matvaner og har nå et mye sunnere kosthold enn hun hadde tidligere.

frokost4

frokost7

Selv er jeg heller ikke noe frokostmenneske, men jeg ble faktisk veldig påvirket ved å se på frokostbloggene og har lyst til å prøve å lage god frokost en periode. Ulempen er at det tar litt mer tid enn å spise et knekkebrød, men det trenger ikke ta så veldig mye lenger tid. Litt planlegging må til, man må sørge for å ha  ingrediensene man trenger i kjøleskapet. En av frokostbloggerne sier:

Personligen får jag mer energi av att hinna få i mig en bra frukost än att sova längre.

Jeg vil anbefale å ta en titt på noen av de svenske frokostbloggene, kanskje får du lyst til å starte din egen.

frokost9

frokost10

365 Days of Breakfast (en litt eldre blogger, 32 år, som også har fantastiske bilder)

Food and health in my Way (15 år gammel frokostblogger som også blogger litt om annen mat)

Frukostera (18 år gammel frokostblogger som også lar venner blogge)

Linns hälsoglädje (20 år gammel frokostblogger som også skriver om annen mat og veien til god helse)

Alle bildene er screenshots av bildeutsnitt (og dermed lovlig å bruke)
Reklame