sigarett

Det er rart å tenke på at jeg har vært røykfri i 16 måneder, det føles veldig lenge. Men 16 måneder i et 40-årig røykeliv er vel egentlig ikke så veldig lenge likevel. Imidlertid har det gått veldig bra synes jeg. Fra å ha lyst på røyk hvert 5. minutt kan det gå mange dager uten noe røyksug, det vil si helt frem til for ca 1 uke siden. Da merket jeg plutselig et røyksug som jeg ikke har kjent maken til på flere måneder. Hva er egentlig dette? Er dette normalt?

Jeg liker det absolutt ikke! Nå kan jeg heller ikke begynne å røyke igjen av medidinske årsaker, og det er jo egentlig til hjelp. Men det er veldig frustrerende og slitsomt og plutselig ha dette suget igjen.

Jeg begynner å få en viss forståelse for at folk som har holdt opp i 2-3 år og enda lenger begynner å røyke igjen. Suget kan jo hele tiden komme tilbake.

Dess lenger jeg har vært røykfri jo tydeligere ser jeg hvor utrolig farlig og avhengighetsskapene nikotin er. Når jeg ser elevene mine røyke synes jeg det er trist, de vet ikke hva de utsetter seg selv for.

Jeg er faktisk helt enig i forslaget om å forby røyking på uteserveringer også. Gjør det enda vanskeligere å røyke, det er til røykernes beste.

Selv håper jeg at røyksuget snart forsvinner igjen.

Reklame