Det var en ganske trist dag i går siden både vår venn Daniel i Nairobi og jeg selv opplevde å bli utsatt for kjeltringer. Daniels overfallsmenn kan nok kalles banditter egentlig. Nedenfor følger en beskrivelse av hva vi opplevde:
I går, 15.3., ble jeg frastjålet lommeboken min på Oslo S.  Jeg avskyr folk som gjør seg så små at de stjeler fra andre! Jeg er veldig forsiktig med eiendelene mine og allikevel har jeg blitt utsatt for slike tyverier to ganger. Første gang var i Barcelona og i går altså i Oslo. Fordi jeg er så forsiktig har jeg kortene mine på forskjellige steder og ikke samlet i lommeboken. Det var jeg veldig glad for i går, da hadde jeg et annet kort jeg kunne bruke til å kjøpe ny togbillett. I dag anmeldte jeg tyveriet til politiet. Politimannen fortalte at det daglig skjedde flere tyverier på Oslo S og at de satte pris på at slike tyverier ble anmeldt. De ønsket også at anmelderen skulle krysse av for at de ønsket tyven straffet for forholdet og at vedkommende skulle bli erstatningsansvarlig. Politiet synes slike tyverier er veldig alvorlig fordi det skaper stor utrygghet hos folk. Det skal ikke være sånn i vårt siviliserte samfunn.
Kjeltringpakket som stjal min lommebok hadde tatt ut ca 10 000 på minibanken ved flytoget og deretter spist på Mc Donalds. Regner med at maten smakte godt. Personlig hadde jeg nok fått vond smak i munnen hvis jeg skulle spise for penger en annen hadde jobbet for og som jeg hadde hadde fått tak i på uærlig måte.
Jeg er vel antagelig veldig naiv, jeg tror ikke at alle og enhver rundt meg er potensielle kjeltringer. Men allikevel skjuler jeg pinkoden så godt jeg kan når jeg bruker kortet, men på tross av det har altså en eller annen ekkel type klart å få tak i den.


Men ikke nok med at jeg ble utsatt for kjeltringer. Vår kjære venn Daniel i Kenya opplevde noe enda verre i går. Jeg limer inn Kirsten Underlands beskrivelse av hva som skjedde ham.

«På vei fra banken til bilbutikken hvor Daniel skulle betale sitt andre avdrag på bil nr 2 ble han slått ned og ranet. Daniel er veldig fortvilet når han ringer oss idag.
Mye tyder på at ranerne har hatt obeservatører i banken som gir beskjed til tyveribander som står klare utenfor banken. Alt skjer fort og de vet nøyaktig hva de skal gjøre og ta. Ranerne bruker en velkjent metode, lært av sivilkledde politifolk. Derfor er det ingen rundt som gjør noe. De tror nemlig det er politiet som forestår en arrestasjon av en tyv.
Daniel er preget og forferdelig lei seg for det som har skjedd og kontaktet oss umiddelbart. Han er veldig forvirret og i sjokk når han kontakter Johannes like etterpå. Han er roligere og mer fattet når han senere snakker med Kirsten og redegjør for det som har skjedd. Han har da vært hos politiet og anmeldt tyveriet og sperret kontiene i banken. Han har også vært til legen for han har sprukket leppa etter at ranerne ga han et hardt slag mot ansiktet da han gjorde anskrik og motstand. Kirsten har ikke annet råd enn at han må gå til hjem og slappe av. Han er ikke helt seg selv etter det som har skjedd og har et nytt kjøreoppdrag neste dag som han vil gjennomføre som planlagt.
I 2007 fikk Daniel låne 140 000 norske kroner til kjøp av safaribil. Det har vært krevende og harde år, men lånet har han betalt på hver gang han har hatt kjøreoppdrag. For hver solgte km har han betalt tilbake et fast beløp + ekstra avhengig av hvor mye han har fått for oppdraget. Selv om Daniel har en veldig stor familie og forsørge har han prioritert tilbakebetalingen av lånet. Det har ikke alltid vært lett, men han har hele tiden visst at dette var eneste mulighet til å få finansisert bil nr 2. Nå forsvant 36 000 i kontanter + PC og mobiltelefon.
Daniel har ingen forsikring som dekker slike hendelser.»

Når jeg sammenligner disse to hendelsene så ser jeg jo at det Daniel opplevde er ti ganger verre enn det jeg gjorde. Jeg har økonomi til evt å dekke tapet av både lommebok og penger, jeg er også forsikret. Vi som kjenner Daniel er bare nødt til å hjelpe ham, for eksempel ved kronerulling som vi setter inn på kontoen hans i Kenya. Daniel er et fantastisk flott menneske som har klart seg gjennom mange vanskeligheter, og nå hadde han fått hodet over vannet. Så skjer altså dette, det er ikke rettferdig. Jeg har skrevet om min siste tur med Daniel HER hvis noen har lyst til å lese om hvilke fantastiske opplevelser han kan ta oss med på.
Er det rart jeg hater kjeltringpakk?

Reklame