I Mathareslummen i Nairobi møtte jeg for en tid siden en levende engel, Mercy, som er mamma for 270 foreldreløse barn. Jeg har aldri møtt et menneske som har så mye kjærlighet og omsorg å gi til andre. Helst ville hun tatt til seg alle barn som trenger det, men det har hun ikke mulighet til siden barnehjemmet hennes ligger i Mathareslummen med de begrensningene det fører med seg. Til tross for at hun har drevet dette hjemmet i 25 år har hun aldri mottatt lønn eller støtte fra det offentlige, alt er basert på private donasjoner til Good Samaritan Children’s Home. Mesteparten av støtten mottar de fra den private organisasjonen The Africa Circle of Hope FoundationJeg har vært på barnehjemsbesøk i Kenya tidligere, men dette skilte seg fra de andre. Jeg gruet meg til dette besøket, jeg var redd det skulle bli en følelsesmessig påkjenning for oss alle.Og det er klart at det gjør inntrykk å besøke et slikt sted, men likevel fikk man en god følelse. Man merket at dette var et sted hvor det var massevis av kjærlighet og barna virket så fornøyd. At de elsket Mercy var det ingen tvil om, det var nesten tilbedelse i blikkene deres. Det yngste barnet nå er 3 måneder og de eldste er 17-18 år gamle. De fleste har en eller annen alvorlig sykdom og AIDS er utbredt. Nesten alle har også vært utsatt for vold og voldtekt fra de var små. Mercy gir dem noe de aldri har opplevd før, kjærlighet og trygghet, så det er ikke rart de elsker henne. Når barna blir større så ønsker hun å skaffe dem høyere utdanning slik at de skal klare seg godt i livet og ikke havne som stoffmisbrukere og kriminelle i slummen slik veldig mange slumbarn gjør. Hun er også opptatt av å gi dem riktig ernæring så hun har et lite fjøs med kuer slik at barna kan få melk hver dag.Barna bor på rom sammen med mange andre, de minste barna ligger 6 i hver seng, de større ligger 3 i hver seng. Jeg spurte henne om hun hadde sitt eget rom og da klukklo hun. Eget rom, hva skulle hun med det? Neida, hun delte rom med 15 av barna og hun hadde 3 av de minste i sin egen seng! Nedenfor ser dere sengen til Mercy:


Når det gjelder den praktiske driften av hjemmet så har Mercy en annen voksenperson som har de samme egenskapene som henne selv.Det som er fint er at ettersom barna blir eldre blir de medhjelpere på barnehjemmet og tar seg av de mindre barne. Dette fungerer veldig bra iflg Mercy.Da vi besøkte hjemmet kjøpte vi med oss kasser med ris, salt, olje, såpe, te og mye annet. Vi hadde også med oss forskjellige ting fra Norge som klær, kulepenner, skriveblokker, ballonger med mer. Som vanlig gjorde ballongene stor lykke.

Good Samaritan Children’s Home. er et meget vellykket prosjekt for barn i slummen, men det er klart det er behov for mange flere tilsvarende prosjekter. Problemet er imidlertid penger og flere levende engler. Men alle kan jo bidra med sitt, og dette prosjektet har jeg lyst til å støtte. Hvis noen vil lese mer om dette prosjektet finner dere informasjon på http://www.africacircleofhope.org/circleofsupport.html
Reklame