Først vil jeg si godt nytt år, jeg oppdaget at jeg ikke har skrevet noe på bloggen siden før jul. Det er matbloggen min som får størst oppmerksomhet naturlig nok. Men nå er det vel på tide med et lite innlegg her igjen også.
I morgen, 9.januar, har jeg vært røykfri i 6 måneder. Jeg må nok si at det har vært 6 måneder med savn. Noen sier at det er så lett å slutte og røyke, Til og med Kongen har sagt det faktisk. OK,  å slutte og røyke er kanskje ikke så vanskelig, men å forbli røykfri er veldig vanskelig.


For meg er det en viktig del av kosen i livet som er borte. Å kunne tenne en røyk etter et godt måltid for eksempel, det har jeg ikke gjort på et halvt år.
Men ser jeg ikke noe positivt med å være røykfri også? Joda, det lukter ikke røyk av meg lenger, jeg trenger ikke stå ute og fryse når jeg røyker og jeg trenger ikke kjøpe røyk. Men jeg er veldig skuffet over at hosten ikke er forsvunnet og at pusten ikke har blitt noe særlig bedre. Hovedgrunnen til at jeg sluttet var nettopp disse tingene, jeg var redd for å utvikle kols. Jeg hoster kanskje noe mindre, men dette er langt fra bra.
Samtidig synes jeg folk som røyker ser dumme ut og jeg er glad for at jeg ikke lenger er en av dem. Så det er et motsetningsfylt forhold jeg har til å være ikke-røyker. Jeg savner det helt enormt samtidig som jeg er glad for at jeg ikke røyker. Jeg vet ikke hvordan det vil gå fremover, jeg tar kun en uke om gangen nå.foto:yessmoking på Flickr CC

Reklame