ribbe1

Etter å ha hørt og sett Rema 1000 sin reklame for ribbe holder jeg på å bli fullstendig sprø. Rema 1000 må selvsagt få reklamere for hva de vil på den måten de vil og jeg er imponert over hvor gode de er på markedsføring. Men det både jeg og mange andre reagerer på er hvordan en fagmann har prostituert seg selv mot et antagelig klekkelig honorar.

Det er kokken Erling Sundal som har solgt seg selv for sølvpenger. Rema 1000 omtaler ham på denne måten:

«I tillegg til å være Norgesmester og Nordisk mester i kokkekunst, har Erling vunnet gull i World cup med kokkelandslaget. Han har jobbet på restauranter i Frankrike med tre Michelinstjerner, og her hjemme har han vært Hellstrøms høyre hånd på restauranten Bagatelle. I dag jobber Erling sammen med Stian Floer og Tom Victor Gausdal i kokkekollektivet Flavours. Hans kunnskap, erfaring, hans gode humør og lidenskapelige forholdet til mat gjør at det gode samarbeidet mellom Erling og REMA 1000 fortsetter.»

At han gir råd om julemat er greit nok, men når han i tillegg er på radio og TV minst 100 ganger hver dag og ber folk kjøpe ferdig krydret ribbe til 39,90 på Rema 1000 – da blir det helt feil.

Det er rett og slett ikke mulig at en ribbe til 39,90 per kilo kan ha særlig høy kvalitet. Og denne ribben han reklamerer for er til og med ferdigkrydret! En kokk med respekt for seg selv kan da ikke gå god for noe slikt? Han er jo en dyktig kar også, jobbet med Hellstrøm på Bagatelle er et eksempel på det. Jeg lurer på om Hellstrøm kunne ha prostituert seg på denne måten. Jeg tror ikke det, men jeg kan jo ikke vite det helt sikkert. Mitt inntrykk er imidlertid at Hellstrøm er for mye fagmann og for stolt av yrket sitt til å la seg kjøpe av en butikk-kjede på denne måten.

Erling Sundal mister mye av sin troverdighet gjennom dette, han synker i anseelse. Han blir bare «Remakokken» i stedet for «nordisk mester i kokkekunst», og det er stor forskjell på det. Så egentlig er det litt synd på denne flinke karen som synes penger er viktigere enn troverdighet og anseelse.

Ikke misforstå meg, jeg har selvsagt ingenting imot at Rema 1000 selger billig ribbe. Det er flott at folk som har dårlig råd også kan kjøpe julemat. Men jeg ville bare ikke kjøpt ribben min der, jeg er for glad i og interessert i mat til å la meg påvirke av denne reklamen.

God jul!

Reklame