folk1

I helgen var vi en tur i Istanbul sammen med noen av mine kolleger. Det ble en tur litt utenom det vanlige – i negativ forstand. Det startet torsdag, 5 personer stod uten bagasje ved ankomst til Istanbul. Mannen min og jeg var selvsagt blant dem. Jeg har dessverre fortsatt ikke lært at jeg bør pakke nødvendighetsartikler i håndbagasjen selv om jeg har opplevd det samme 4-5 ganger.  Så der stod jeg uten noe som helst; ingen kam/hårbørste, sminke, tannbørste/krem, undertøy – absolutt ingenting. Kanskje kom bagasjen om kvelden. Neida! Neste morgen? Neida. Kveld? Neida. Lufthansa klarte rett og slett ikke å spore bagasjen. Ufattelig uproft, tror ikke de jobbet spesielt hardt for å løse saken. Lørdag kom den imidlertid, min koffert var (selvsagt) ganske ødelagt. Litt sent å få bagasjen siden vi skulle reise hjem neste dag, men bedre sent enn aldri.

Så var det været. Et mer ufyselig vær er det vanskelig å oppdrive. Det regnet på langs og blåste helt ekstremt. Fredagen var det ikke mulig å bruke paraply uansett hvor solid den var. En planlagt guiding måtte utsettes til neste dag.

De negative opplevelsene for min del tok ikke slutt her. Natt til lørdag ble jeg (selvsagt) syk. Da var det oppkast hver time hele natten, helt til 0700 på morgenen. Det førte til at jeg ikke fikk vært med på guidingen jeg hadde gledet meg til. Lørdag kveld var jeg imidlertid ganske restituert så jeg deltok i den siste middagen med gjengen i alle fall.

Oppsummert så vil jeg  nok si at det var ikke så mye positivt ved denne turen for min del. Jeg vil imidlertid tilbake til Istanbul for å se og oppleve det jeg ikke fikk med meg denne gangen men da velger vi en annen tid på året.

For å trekke frem det positive: 2 par nye støvler, 6 topper og overdeler, undertøy, sokker, strømper,toalettartikler, kosmetikk og litt til  på Lufthansas regning. Ny koffert fikk jeg også som erstatning for den de hadde klart å smadre, og da vi skulle betale 700 kr til parkeringen på Radisson Blue Gardermoen slapp vi å betale fordi systemet var ute av drift.

Nedenfor er de to attraksjonene jeg fikk med meg i Istanbul:

Den blå moské

den blå moske 

Hagia Sofia:

kirke

Reklame