nonstop1

Hver høst arrangeres det teaterfestival i Moss, Nonstop-festivalen. Da er det teater fra morgen til kveld hele helgen, i år var det til sammen 22 forestillinger å velge blant. Dette var 6. gang den ble arrangert, og jeg har fått med meg noen forestillinger hvert år.

Det er takket være de to ildsjelene Per Olav Sørensen og Håkon Sæther at denne festivalen har kommet igang :o)). Disse to er ansvarlige for det meste av alt som skjer på kulturfronten i Moss. Noe som er svært gledelig er at festivalen går bedre og bedre hvert år, så i år var det publikumsrekord. 

I år fikk jeg med meg den fantastiske åpningsforestillingen Hotel Paradiso med Familien Flöz fra Tyskland. Dette er et masketeater, og man kan ikke på forhånd forestille seg hvordan dette fungerer.

nonstop2

Det var helt enestående. Ta en titt på den lille videosnutten nedenfor:

Samme kveld hadde jeg lyst til å se Ulv og Engel, en musikalsk reise gjennom Leonard Cohens liv. Men siden det var jobb dagen etter synes jeg det var best å fnne sengen.

Fredagen stod Sven Nordin og Pappa på programmet. Også en utrolig morsom forestilling. Men tro endelig ikke at Nonstop-festivalen er en festival med bare komedier. Spekteret er stort, det er det meste, som for eksempel klassisk ballett, tragedier, barneteater, debatter, monologer og altså humorforestillinger, noe for enhver smak.

Lørdagen hadde jeg tenkt å få med meg A lady called Sven, en musikalsk reise i Monica Zetterlunds liv. Dessverre var jeg ikke i form, så jeg fikk ikke med meg den forestillingen. I tillegg hadde jeg tenkt å se Terje Vigen med Sven Nordin på Revlingen, en øy utenfor Moss. Det satte været en effektiv stopper for og forestillingen ble flyttet til en strand i sentrum.

Søndagen så jeg Line Verndal i monologen Vilde på Tioli Amfi. En sterk forestilling om blant annet incest.

Jeg gleder meg allerede til neste år da det er duket for en ny festival. Da burde mange flere mennesker som er bosatt utenfor Moss også benytte anledningen til å få med seg dette supre tilbudet.

Reklame