follo1

I dag opplevde jeg en helt merkverdig glede. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle glede meg over resultatet av en fotballkamp, jeg som er en skikkelig fotballhater. Jeg visste ikke at Follo skulle spille en stor kamp en gang. Det oppdaget jeg faktisk først da jeg tittet innom noen nettaviser etter at jeg kom hjem fra jobben. Da var det plutselig hovedoppslag at Follo holdt på å spille fletta av Rosenborg. Jeg syntes det var rart for jeg trodde jo i alle fall at Rosenborg spilte i en helt annen divisjon enn Follo. Men så fikk jeg forklart at dette var cupen og at det var noe helt annet. Jaja, jeg ble vel ikke så mye klokere av det. Men jeg har nå bodd i Follo i mange år, jeg jobber i Follo og føler meg som en «Folloing» selv om jeg nå bor i Moss. Så da det ble klart at lille Follo faktisk hadde slått Kong Rosenborg ble jeg jo dratt med og var helt fra meg av glede og stolthet. Det var jo også utrolig gøy at både en kollega og to tidligere elever spilte på laget.

Noen timer senere går jeg på nytt inn på nettet og sjekker nyhetene. En forferdelig nyhet slår imot meg. En far er etterlyst fordi han er mistenkt for å ha drept sin kone og sitt 2 uker gamle barn på Mortensrud i Oslo. Et av de andre barna er funnet drept i Gjersjøen og barn nr 3 er forsvunnet sammen med faren. Alt dette har skjedd i omtrent det samme området hvor gleden har stått i fokus etter fotballresultatet noen timer tidligere. Det er en ufattelig tragedie som har skjedd samtidig som folk har jublet i glede uten å vite om tragedien.

Det er så rart, leit og trist at to så spesielle hendelser faktisk skjer omtrent samtidig. Lurer på hva som får størst fokus på avisenes førstesider i morgen. Jeg håper at de får tak i denne desperate mannen som tydeligvis er helt ødelagt psykisk før han klarer å gjøre enda mer skade.

Reklame