alex1 Som jeg skrev om i dette innlegget hadde vi en av de dårligste serviceopplevelsene våre ever på restaurant Alexandros i Moss forrige helg. Det vil si at vi egentlig ikke opplevde noen service i det hele tatt siden vi reiste oss opp og gikk etter ca 40 minutter uten å ha sett en servitør i nærheten av bordet. Men siden Hellstrøm har vært der og ryddet opp er det litt gøy å teste menyen deres. Derfor ga vi dem en ny sjanse i går kveld.

Restauranten var nesten full i går også, men de klarte å fremskaffe et bord til oss etter en stund. Imidlertid ble vi sittende litt for lenge og vente på menyen. Ingen spurte oss om vi ønsket noe å drikke før maten heller. Den kvinnelige servitøren kan sine ting, noe de mannlige definitivt ikke kan. Hun sa også at de holdt på å lære opp de nye servitørene. Håper de klarer det før det har gått for lang tid.

Menyen er altfor stor og jeg kunne ikke se noe av Hellstrøm der lenger. Han innførte jo en signaturrett, uer, men den var fjernet. Ellers var det de vanlige greske rettene som moussaka, souvlaki osv osv. Det var sikkert 8-10 ulike retter av lam (hvorfor i all verden så mange?) og bare en eneste fiskerett.  Jeg liker ikke menyer som består av 70-80 ulike retter, da er som regel kvaliteten så som så.

Fisken de serverte var pangasiusfilet eller noe lignende. Ikke noe galt med den fisken, men hvorfor kunne de ikke servere fersk fisk som den retten Hellstrøm innførte? Moss ligger ved sjøen så det burde være en enkel sak å skaffe ulike typer fersk fisk og ikke basere seg på frossenfisk. Dette var ikke bra!

alex2

Bilde: Capture av utdrag fra bilde på TV3’s webside

Datteren min valgte fiskeretten og jeg tok lam med aubergine. Det første jeg la merke til var at begge rettene hadde nøyaktig det samme tilbehøret, potetene var like, grønnsakene var like og sausen var den samme. Jeg foretrekker selvsagt at det er forskjell på tilbehøret etter hva slags type mat man velger. Hadde jeg gått rundt til de andre bordene hadde jeg nok oppdaget det samme tilbehøret til samtlige retter.

Smaken på maten var forsåvidt grei nok, men ikke nydelig. Kjøttet mitt var mørt, men dessverre altfor mye stekt slik at det nesten var tørt. Men jeg spiste i alle fall opp maten.

Etter min mening må Alexandros skjerpe seg på flere områder. De må kjappe seg med å lære opp de nye servitørene og de må skjerpe seg når det gjelder maten. De bør satse på gode, lokale råvarer og ha en mye mindre meny. Send kokken på kokkekurs og lær ham/ henne å tilberede mat slik den skal tilberedes.

Om jeg skal besøke Alexandros igjen? Tja, ikke for matens skyld i alle fall. Men det kunne være interessant å gå tilbake om noen måneder og se hva som har skjedd med stedet. Jeg skulle ønske de fortsatt hadde gjester, men det innebærer at de må få opp kvaliteten på mat og service.

Reklame