Nå er han på farten igjen, Eyvind Hellstrøm. Jeg rådigger virkelig den mannen, både på grunn av at han er en sann kunstner med mat og fordi han har en herlig  utstråling. Tøff når han må og myk når det trengs.

Jeg husker godt at han besøkte Fru Inger i Trondheim i 2008, da var han ikke nådig. Og det etterhvert så kjente uttrykket «Jeg er IKKE kokken din» stammer fra det besøket. Mannen min og jeg spiste på fru Inger samme dag som de spilte inn programmet, og min mening om maten har jeg skrevet om i innlegget «Har ikke Hellstrøm ryddet opp». Da programmet ble sendt på TV viste det seg Hellstrøm hadde nøyaktig samme mening som meg, det var igrunnen ingen overraskelse. Dette skrev jeg om i innlegget «Så er vi enige da, Hellstrøm».

Torsdag var mesterkokken på besøk her i Moss for å hjelpe greske Manolis med å få orden på restauranten hans, Alexandros. Da møtte vi en helt annen Hellstrøm enn han vi møtte i Trondheim og i de fleste andre programmene i Hellstrøm rydder opp. 

hellstrøm1

Bildet har jeg lånt fra TV3’s side om programmet.

Her var den varme, medfølende, men også konstruktive mannen som skulle prøve å få både Manolis og restauranten hans på rett kjøl. I typisk «Hellstrømånd» brukte han sterke virkemidler, blant annet tok han Manolis med til en fabrikk som laget likkister. Han fikk klar beskjed om at han måtte endre livet drastisk ellers kunne han bare bestille en kiste.

Forøvrig er vel Moss en av de verste stedene å drive restaurant. Folk bruker ikke tilbudene dessverre. Vi har en gourmetrestaurant i byen, Gudegaarden, men den stenger dørene til jul. Ellers er det et par greske, en indisk og 500 pizzasteder minst. Håpløst! Da vi flyttet hit for 10 år siden gikk vi en del ut, men det har blitt mindre av det de siste årene. Det som er bra forsvinner og erstattes av enda mer pizza.

I kveld skal vi imidlertid besøke Alexandros for å sjekke om det har hjulpet å ha besøk av Hellstrøm. Jeg håper folk kan støtte opp om Manolis og restauranten hans så vi kan slippe enda flere av de elendige pizzasjappene her!

Les om Manolis’ reaksjon på Hellstrøms ryddesjau i Moss avis.

Reklame