antismoke 

Foto: neel creative på Flickr CC

Vi ex-røykere blir vel kanskje litt fundamentalistiske i forhold til røyking, i alle fall en stund. Jeg som nå har vært røykfri i ca 5 uker og er nesten nyfrelst er mye verre enn mannen min når det gjelder røyking. Han har aldri røyket, men har måttet leve hele livet som passiv røyker. Først med to foreldre som røyket med begge hender omtrent, og deretter med meg som ikke var stort bedre. Så dette er første gang i livet han kan leve i et røykfritt miljø.

Men jeg er altså nå en røykfundamentalist, og nedenfor skriver jeg noen punkter om mitt forhold til røykere og røyking akkurat nå. Hvis noen røykere leser dette så håper jeg ingen blir lei seg.

 • Røykere ser dumme ut (beklager kjære røykevenner, men dere gjør det!)
 • Det burde være forbudt med askebegre på restaurantbord, både inne og ute
 • Det burde være forbudt å røyke på uterestauranter
 • Det burde være forbudt å røyke utenfor restauranter, butikker osv
 • Det burde være forbudt å røyke på trikke- og bussholdeplasser
 • Egentlig burde det være forbudt å røyke utendørs
 • Det burde være forbudt å røyke innendørs i eget hjem med tanke på ikke-røykende gjester
 • Forbudt å røyke utenfor eget hjem, men tillatt på egen terrasse (et sted må dere jo få lov å røyke)
 • Forbudt å røyke utenfor skoler
 • Straffbart å kaste sneiper på bakken
 • Forbudt å røyke i nærheten av barn
 • Forbudt å gå ut for å røyke på jobben (lukter røyk når dere kommer inn igjen :o( )

Ok, jeg får vel si at disse punktene er skrevet med et lite glimt i øyet, fullt så gal er jeg dog ikke. Jeg er dessuten imot forbud. Men en del av disse punktene kan være noe for røykende å tenke litt på kanskje :o)

Reklame