Italia 037
Det er mange år siden jeg var i Berlin, 8-10 år tenker jeg. Den gangen var byen en stor byggeplass og ikke så mye for øyet. Når  vi kom tilbake nå var byen blitt en helt annen. Grunnen til at vi tok en tur nå var at vi rett og slett fikk lyst til å ta en ny ferie sånn helt på slutten av min skoleferie, så i sommer er det ikke så mange dagene vi har tilbragt i heimen.
Berlin er helt ideelt for et weekendbesøk, det tar i overkant av 1 1/2 time å fly hit fra Moss/Rygge. Siden Ryanair åpnet rute er det også billige billetter å få tak i.
I tillegg til å kunne tilby en rekke severdigheter og kunst/ kultur av forskjellig slag er byen en shoppingby av de helt store, alle de store designerene er selvsagt representert med flere butikker hver, og det finnes jo all verdens andre, og billigere shoppingmuligheter også.
Varemagasinet KaDeWe på Wittenbergerplatz er en stor opplevelse, og gourmetfloor i 6 etg vil jeg betegne som verdens 8. underverk. Der kunne jeg gå i 1 uke uten å bli lei. KaDeWe er det største varemagasinet i Europa og går Harrods en høy gang! I går spiste jeg lunch med østers og champagne på gourmetfloor, da følte jeg meg ganske nærme himmelen :-))
Italia 043
Hotellet vi bor på vil jeg absolutt anbefale. Det heter hotel Mondial, har 4 stjerner og ligger i Kurfürstendam 47 (Kudam 47), midt i shoppingstrøket. Det tar 2 minutter å gå til alle de store designerene. De ligger på rekke og rad alle sammen.  Rommet vårt på hotellet er nydelig rett og slett med flotte møbler i flammebjørk.
Italia 050
Italia 052
Det er også sauna og et lite svømmebasseng her. Restaurant og bar med koselig uteservering finnes selvsagt. Veldig koselig personale gjør jo at oppholdet blir enda bedre. Jeg kommer helt klart til å bo på dette hotellet ved fremtidige besøk i Berlin også :o))

Reklame