sigarett4
Foto: Massimo Rondane på Flicr CC
Jeg har vært stor-røyker i mer enn 30 år og de siste årene har jeg fått helseplager på grunn av dette. Men mitt store problem er at jeg liker å røyke og jeg er spesielt sosialt avhengig av det. Men jeg merker at jeg får større og større helseproblemer. For det første har jeg en ganske voldsom røykhoste som gjør at jeg får svært lite kvalitetssøvn. Mannen min må flere ganger flytte ut av soverommet og legge seg på gjesterommet fordi han ikke får sove på grunn av hostingen min.
Et annet problem er pusten, nå blir jeg tungpustet for den minste ting og jeg har også pådratt meg røykerelatert astma. Jeg er faktisk redd for at jeg vil utvikle kols om ikke så alttfor lenge. Det er jo egentlig helt sykt at jeg ikke en gang har forsøkt å slutte tidligere.
Jeg skjønner godt at jeg ikke kan fortsette på denne måten, da vil jeg ikke lenger ha et OK liv etterhvert. Og jeg er ikke SÅ gammel og har selvsagt lyst til å kunne ha et godt liv i mange år fremover.
Men nå vil jeg virkelig prøve. Jeg har fått høre om boken «Endelig ikke-røyker» av Allen Carr som har fått mange til å stumpe røyken. Den skal jeg nå kjøpe og lese. Så får vi se hvordan det går fremover.
ikkerøyker1

Reklame