Det var trist å lese i avisen i dag at Eyvind Hellstrøm nå forlater Bagatelle for godt. Denne restauranten har stått som et fyrtårn i restaurantbransjen i en årrekke og er også den eneste her i landet som har oppnådd 2 stjerner i Guide Michelin.
Jeg husker godt da jeg for mange år siden besøkte Bagatelle for første gang. Jeg hadde så store forventninger og gledet meg noe helt vanvittig. Og forventningene ble oppfylt også. Jeg hadde aldri smakt bedre mat noen gang, og jeg hadde besøkt flere andre gourmetrestauranter tidligere.
Man ble nesten litt høytidsstemt når man kom inn på Bagatelle, alt var så stilfullt og elegant. Servicen var fantastisk uten å være stiv eller påtatt. Og så var det, som sagt, maten da.
Hva vil skje med Bagatelle nå? Det er jo vanskelig å si, men det er vel ganske sannsynlig at den ikke l{{no|Eyvind Hellstrøm som dommer under Bocuse ...enger vil forbli det den har vært i så mange år. Riktignok har vi mange gode kokker her i landet, og kanskje en av dem står klar til å overta. Men det er noe eget med Eyvind Hellstrøm. Han er chefen over alle chefer, en norsk Bocuse.
Han sier at han har tenkt å åpne en ny restaurant. Det blir spennende å se hva det blir. Men jeg tviler ikke et øyeblikk på at kvaliteten på maten vil bli helt fantastisk. Siden han trådte sine barnesko i Moss så kunne han jo vende tilbake hit. Vi er ikke bortskjemt med gode restauranter her i byen.
Uansett hva eller hvor han starter opp så vil jeg i alle fall ønske ham lykke til med restauranten og gleder meg allerede til å besøke den.
Foto: Wikipedia

Reklame