Det er ikke bare her på Kofferten det er stille for tiden, det samme gjelder for de fleste bloggene jeg følger også. Så hva er grunnen til det? Jeg tror ikke det er noen tvil, det har kommet andre arenaer man utfolder seg på. Spesielt Twitter er vel den arenaen som har overtatt mest etter “vanlig” blogging. Raskt og enkelt og man når mange, og man kan gi og få svar kjapt. En anne arena er nok Del og Bruk, der er det også mange ivrige folk som stiller spørsmål og gir svar.
Mener ikke at det er noe galt med det, men jeg tenker på hvor fort utviklingen går. Man har ikke før lært seg en ting så dukker det opp noe nytt. Selv begynte jeg å blogge for 1 1/2 år siden, og jeg er evig takknemlig for at det den gang var blogging som var “det store”. Da kunne jeg lese omfattende blogginnlegg og få mange gode tips om både det ene og det andre.
Når Twitter til en viss grad har overtatt for blogging så virker det på meg som det er mer en arena for folk som allerede kan mye, i alle fall når det gjelder de jeg følger. Hvis jeg skulle startet å blogge i dag så hadde jeg selvsagt ikke fått den samme informasjonen ved å følge med på Twitter. Da hadde jeg ikke skjønt noe særlig fordi jeg ikke hadde hatt peiling på verktøy, terminologi osv. Det er selvsagt ikke noe i veien for å lese gamle blogginnlegg heller, og det hadde jeg nok gjort. Men jeg hadde savnet at de ikke ble oppdatert oftere.
Jeg har også twitret en stund, men er ikke så ivrig der. Det tok for mye tid synes jeg. Mange linker jeg gikk inn på og skummet fordi det virket interessant. Men når det blir mange så tar det jo tid. Så jeg har mer eller mindre trukket meg tilbake fra twitterverdenen.
Men fortsatt kommer det blogginnlegg fra tid til annen og det er veldig bra synes jeg, koser meg med dem. Og jeg lurer litt på hvordan det er om 1 år, er Twitter blitt avlegs og noe nytt dukket opp? Jeg tror faktisk det, og det er spennende å følge utviklingen. Jeg kommer til å fortsette å holde meg oppdatert så lenge jeg kan i alle fall.


Reklame