Forrige skoleår brukte jeg ikke powerpoint i det hele tatt, men gikk over til Sliderocket. Synes det er mye bedre. En av fordelene er at man slipper å lete etter bilder man vil ha med, de finnes i sliderocket og man får også navnet på fotografen direkte på bildet. Ulempen er at det ikke er mulig å sette inn video direkte i presentasjonen, men må lime inn en URL og gå veien om YouTube. (Jeg har i alle fall ikke sett at det er mulig å sette inn direkte).
Nå har jeg såvidt  begynt med Zoho. Her kan man sette inn videoen direkte, noe som virker mer “profft”. Men her har jeg ikke funnet ut hvordan jeg kan sette inn lysbildeoverganger. Heller ikke har de noe arkiv med bilder man bare kan plukke fra. Zoho har mye til felles med Google Docs, men er faktisk enda bedre siden det tilbyr en del funksjoner Google Docs ikke har. Jeg har ikke prøvd ut de andre funksjonene i Zoho, men skal gjøre det i nær fremtid. Kanskje jeg begynner å bruke det i stedet for Google Docs.
Jeg er veldig fornøyd med Google Docs også, men enkelte ganger krasjer det når elevene samarbeider om et dokument eller en presentasjon.
En stor fordel med disse verktøyene er selvsagt at de er online. Elevene kan ikke bruke unskyldninger som “PC’en klikka i går”, “dokumentet mitt ble slettet” etc. Nå ligger alt online og jeg kan sjekke at de har gjort det de skal. Det er heller ikke noen unskyldning for at de ikke kan fremføre et gruppearbeid fordi en på gruppen er borte, nå har de tilgang til alt uansett hvor de er.

Reklame