Et nytt skoleår er igang, og jeg håper det skal bli et OK skoleår. Har jobbet mye med planlegging og vurderingskriterier, men det må jo til. For første gang på flere år skal jeg undervise i norsk igjen. Denne gangen på vg2 yrkesfag, noe jeg aldri før har gjort. Har bare erfaring fra allmennfag, og det lenge før Kunnskapsløftet kom. Det blir en del å sette seg inn i skjønner jeg. Umiddelbart synes jeg læreplanen virker veldig omfattende for bare 2 timer per uke, men jeg får høre med de andre norsklærerne og forhåpentligvis samarbeide med dem.

I fjor startet jeg friskt med elevblogging i reiselivsfag for de 2 klassene mine, det skal jeg ikke i år. Tror jeg skal satse på dette i norskklassen i stedet, men jeg må bli litt kjent med elevene først. Jeg tror ikke alle klasser egner seg for dette. Andre verktøy jeg har tenkt å ta i bruk er google docs, det vil jeg bruke i alle fag. Liker det kjempegodt, og det er så bra når elevene skal samarbeide om oppgaver og presentasjoner. Wiki har jeg opprettet og bruker det til årsplaner og vurderingskriterier. Legger link på fagsidene i It’s Learning så elevene kan gå inn på sine respektive planer derfra. Ellers tenker jeg litt på Ning etter at jeg leste blogginnlegget til Ingunn for en stund siden, men jeg er litt usikker her. Mange sider for elevene å forholde seg til bl.a. En idé er å introdusere Last Pass for dem.

Markin er også et verktøy jeg lurer litt på, men jeg vet foreløpig ikke hvordan jeg skal bruke det. Må vel lese meg opp her. Får så lyst til å prøve ut nye verktøy når jeg hører om dem, noe som lett fører til at elevene mine nærmest drukner i alt det nye. Museumbox er noe annet jeg definitivt vil prøve ut, man kan jo lage helt fantastiske presentasjoner der. Sliderocket bruker jeg allerede og vil fortsette med det.

Jeg hadde tenkt å ta for meg litt om ulike nettsamfunn og sosiale medier i starten og blant annet se på hvordan politikerene bruker disse mediene i valgkampen. Og i den forbindelse hadde jeg tenkt å se på Twitter også. Men så har altså kontoen min blitt sperret på grunn av virus, dette skrev jeg om i et tidligere innlegg. Jeg får verken fjernet kontoen eller opprettet en ny. Har sendt 3 henvendelser til Twitter, men får bare en standardmelding tilbake og ingenting skjer. Det synes jeg ikke noe om for å si det slik.

Men det første jeg skal starte med er nettvett, opphavsrett og personvern. Så lenge elevene skal produsere for nett er det svært viktig at de lærer seg dette. Til dette bruker jeg ulike oppgaver og informasjonsmateriell fra bl.a. Ung.no og Datatilsynets Du bestemmer.

Reklame