For tiden befinner jeg meg i “Tapasland”, Andalucia. Her spises det mye tapas og det finnes tapasbarer overalt. Tapasene man får på disse barene skiller seg en del ut fra tapasene man kan bestille på en tapasbar i Oslo for eksempel. Her er det ingen “fiksfakserier” av noe slag.

Når jeg skal spise tapas på en bar jeg ikke har vært på før så har jeg en spesiell rutine, eller regel for hva jeg skal se etter. Tapasbarer som har bilde av maten i menyen skyr jeg som pesten. Disse er beregnet på turister og kvaliteten er som regel ikke bra. Jeg ønsker også at menyen kun skal være på spansk, da er den beregnet på lokalbefolkningen.

Som regel kjøper jeg først en enkelt tapas, det er ensalada rusa. Det er en test, hvis den er god og hjemmelaget borger det for kvalitet på den øvrige tapasen også. Så hvis den er bra kan jeg bestille en del flere tapaser.

Albondigas (spanske kjøttboller), tortilla de patatas (spansk omelett), tortillitas de camarones (små, sprøstekte rekekaker), jamon iberico (spansk skinke), gueso manchego (manchegoost)er retter jeg ofte bestiller. Tapasene er ganske små så man kan spise mange, og prisen er vanligvis 2-3 euro per stk. Skinken er imidlertid alltid dyrere.

jerez15

jerez17

jerez18

Reklame