I dag har jeg valgt det klasserommet jeg skal bruke her i Spania. Alle rommene har navn etter spanske byer, og jeg valgte Valenciana. Det hadde alt mulig av teknisk utstyr, topp moderne og funksjonelt på alle måter. Gleder meg til å ta det i bruk. Vi kommer ikke til å ha tradisjonell klasseromsundervisning hver dag, men noe vil vi jo være i klasserommet. Akkurat nå har jeg mest lyst til å bruke det hver dag, for jeg har aldri hatt så bra teknisk utstyr hjemme.

Her i Spania kommer vi i mye større grad til å bruke learning by doing. Elevene skal ut i felten og ha små og store prosjekter i reiseliv. I spansk skal de det samme. Første skoledag skal de sammen med spansklæreren ut i Jerez, snakke med folk, gå på restaurant og spise tapas etc. Undervisningen er bygget opp slik at conversation er det viktigste, grammatikk skal de mest mulig grad ha med i ryggsekken fra Norge.

Etter at jeg kom tilbake med gruppen min til Norge i fjor hadde de gått opp 1-2 karakterer i spansk alle sammen, håper det skjer i år også.

Foto: Juska Wendland Flickr CC

Reklame