Semana Santa , den hellige uke, feires over hele Spania. ikke minst i Andalucia. Dette er den viktigste fiestaen i året og den skjer med innlevelse og inderlighet. Gatene er overfylt av mennesker som vil se de ulike pasos som beveger seg forbi på vei mot katedralene.

Det starter på palmesøndag og fortsetter frem til 1. påskedag. Hele uken er hovedvekten lagt på gudstjenester og gateprosesjoner. Store plattformer (pasos) med tente lys, blomster og statuer i legemsstørrelse som viser hendelser fra Bibelen, bæres rundt i gatene nesten hele døgnet. Pasosene kan veie flere tonn og bærerne trener i flere uker for å klare å bære pasosene på skuldrene. Det ses på som en ære å få være med som bærer.

Bærerne er medlemmer av forskjellige brorskap i byen og de bærer sine pasos fra sin lokale kirke frem til byens katedral. Bak hver prosesjon følger et musikkorps som spiller den helt spesielle saetamusikken. Musikken er en slags klagesang og består blant annet av trommer.

Mange av bærerne er kledd i spesielle kapper og spisse hetter fra den spanske inkvisisjonens tid.

Langfredag er dagen da de største pasosene bæres rundt i gatene. I går var det nærmest ufremkommelig, tett av folk overalt – pyntet i sin fineste stas. Dette er like stort for dem hvert år.

Reklame