Image representing Twitter as depicted in Crun...

Image via CrunchBase

Twitter har fått mye oppmerksomhet i pressen i det siste. For noen dager siden kunne man lese i Aftenposten at Stoltenberg nå hadde begynt å twitre, så fikk bildene av Demi Moore på Twitter en del oppmerksomhet, og i dag stod det en artikkel om at britiske skolebarn “skal lære å bruke Twitter”. I utkast til ny læreplan for fem- til elleveåringer skal de «utvikle en forståelse» for ulike former for nettkommunikasjon ala Twitter, ifølge The Telegraph.

“Twitterbruken har økt med 1382% i løpet av det siste året. Det er først nå det virkelig tar av – antallet brukere doblet seg fra februar til mars. Den flate strukturen, hvor kjendisers babling og nyhetsoppdateringer fra CNN gis akkurat like mye rom” kan man lese videre i Aftenposten.

Og det er vel akkurat det som gjør at Twitter er så populært. Man kan følge hvem det måtte være og bli oppdatert på hva de holder på med. Barak Obama er f.eks. på Twitter, han har ca 600 000 followers som kan følge med i det han gjør.

Jeg er også på Twitter, og har vært det en stund. Men for meg er ikke Twitter noe spesielt, i alle fall ikke ennå. Hvorfor skal jeg lese om andres aktiviteter? Jeg bryr meg ikke om at Stoltenberg skal på skitur og slike ting. Jeg vet at det er flere som bruker Twitter som et hjelpemiddel til å få svar på noe de lurer på. Som det også er nevnt i Aftenposten kan man være i Paris og twitre om tips til en god restaurant. Men da er man avhengig av at noen leser det man skriver og tar seg tid til å svare. Jeg har fått svar på et spørsmål jeg har stilt en eneste gang, ellers ikke. Så for meg vil Twitter evt bli et sted hvor jeg oppdaterer min status “Torill skal på jobben”, “Torill skal på kino” og slike ting. Men hvorfor skal jeg det?

Jeg tror ikke Twitter er noen døgnflue, men jeg tror det vil bli mer og mer et slags telegrambyrå hvor man får en kort info om det som skjer. Det er mulig at jeg ikke har oppdaget fortreffeligheten til Twitter, men jeg gir meg ikke. Selv om jeg ikke er noen digital native så er jeg i alle fall en digital immigrant og kaster meg over det meste av det som skjer i den digitale verden.

 

Reklame