I går var Ingunn innom et tema i innlegget sitt som jeg selv har tenkt mye på. Hvem eier egentlig det som blir lagt ut på ITSL? Så lenge man er ansatt ved skolen, eller er elev ved skolen, så er det jo ikke noe problem. Det er først når man slutter at dette problemet oppstår.

Det er stor forskjell på hva og hvor mye lærere bruker ITSL, men jeg vet at noen legger ned mye arbeid her. De legger ut undervisningsopplegg, filmer og mye annet. Mange elever har mapper og eportofolio hvor de har arbeid som de har samlet over et helt år, til og med mange år. Er det ikke mulig at de på en eller annen måte kan beholde dette? Ellers heller jeg mer til at elever og lærere heller bør bruke andre verktøy som lar dem beholde det de har arbeidet med. Dette kan for eksempel være blogg. Men det fungerer jo ikke helt på samme måte.

Noe annet jeg skulle ønske var mulig er å legge varsler til elevene direkte inn i ITSL. På vår skole skriver vi ut varsler som elevene skriver under på (foreldrene også hvis de er under 18), og som vi arkiverer. Mye unødvendig papir + at mange elever bare kaster varselkopien sin i søpla. Vi lever tross alt i en digital tidsalder, og jeg synes håndteringen av varsler er håpløst gammeldags. Hvis vi kunne legge dem direkte inn i elevenes mapper så ville de gi bedre oversikt for både lærere og elever.

Imidlertid kjenner jeg ikke til alle muligheter i ITSL, så uten at jeg er klar over det så er det kanskje mulig både å få beholde arbeid fra ITSL + legge ut varsler. I såfall vil jeg bli veldig takknemlig om noen kunne gi meg beskjed om dette.

Reklame