Jeg var så heldig at jeg fikk delta på ITSL’s brukerkonferanse i Bergen for første gang denne uken. Dette var en flott konferanse som virkelig ga meg faglig påfyll og inspirasjon, så jeg håper jeg får delta på flere. Det er mange som har skrevet innlegg fra konferansen, både i grove trekk og fra de enkelte foredragene og workshopene. Jeg hadde også tenkt å gjøre det, men hotellet som reklamerte med sitt fantastiske trådløse nettverk holdt ikke det de lovet. Jeg hadde nett på lørdag og halve søndag, deretter var det slutt på den «moroa». Og her hjemme, dvs på jobben, har jeg så mye å gjøre for tiden at jeg føler at jeg snart drukner i arbeidsoppgaver. Så Kofferten min får ikke det påfyllet den ellers får.

På konferansens første dag fikk jeg bl.a. med meg foredraget til professor Michael Wesch,From Knowledgeable to Knowledge-able: Harnessing and Leveraging New Media for Learning. Jeg har sett noen av videoene hans tidligere, og visste hva budskapet hans ville være, men det var veldig bra å se ham «live», utrolig inspirerende og engasjerende, og morsomt også.

Dessverre fikk jeg ikke med meg debatten på Ole Bulls Scene på grunn av andre arbeidsoppgaver i tilknytning til jobben. Har laget en IKT-undersøkelse som var lagt ut, men som plutselig viste seg å være inaktiv. Så jeg måtte prøve å ordne opp med dette, noe som var lettere sagt enn gjort siden jeg ikke hadde nett.

Men på tirsdag løp jeg i skytteltrafikk mellom ulike workshops. Det var så mye spennende og vanskelig å velge hva man skulle delta på. Det er absolutt en fordel at skolene sender mer enn en deltaker slik at man kan fordele seg mellom de mange tilbudene. De fleste skolene hadde da også mellom 2 og 4 deltakere representert. Jeg deltok på digital retting, dette var bra, men det var kjent stoff for meg. Tester var neste post på programmet, også veldig bra. Har brukt tester en del, men lærte likevel en del nytt. Deretter var det tid for et nytt foredrag med Michael Wesch, Making Connections: Experiments in Learning with New Media. Meget bra! Til slutt var jeg på diglib, ikke spesielt interessant.

Også kveldsarrangementet var bra, stor bankett med nydelig mat og vin samt underholdning av Helge Jordal.

Neste dag var det ulike foredrag – felles for alle. Det jeg synes var mest interessant var presentasjonen av nyheter i ITSL. Det er flere andre som har omtalt dette på bloggene sine tidligere, blant annet Jørn og Ingunn . Selv er jeg spesielt spent på mer integrering av Web 2.0-applikasjoner.

Konferansen ble avsluttet med Trond Viggo Torgersen som blant annet delte opplevelser fra sin egen skolgang med oss, og dessuten hadde noen herlige eksempler på kommunikasjonsproblemer mellom ektefeller. Kjente meg godt igjen der.

Ellers må jeg nevne til slutt at det var morsomt å treffe noen av dem som står bak bloggene jeg følger med på. Det er jo totalt ukjente mennesker, og man kjenner heller ikke navnet på en del av dem. Men når de presenterte seg med bloggens navn kjente man dem på en måte. Og et av de første spørsmålene man fikk og ga når man snakket med noen, var gjerne «Har du blogg? Hva heter den?» Litt morsomt synes jeg. Flere kjente også Kofferten min 🙂

Bildet av Michel Wesch er fra ITSL

Reklame