I dag kom en av kollegene med ny boblejakke, og det var ikke hvilken som helst boblejakke heller. Det var nemlig helt lik en av boblejakkene jeg hadde da jeg var ung for sånn ca 100 år siden snart. Det var en blå Moncler-jakke, og altså helt lik. Jeg ble skikkelig nostalgisk, hadde egentlig glemt hva slags klær jeg brukte i ungdomstiden. Men plutselig husket jeg mange ting. Det skulle være spesielle merker da også, akkurat som nå.

Monclerjakker var altså «in», og så brukte vi et merke som het Fussalp tror jeg. Begge var ganske dyre merker, men husker ikke hva de kostet den gangen. Dessuten måtte vi ha en bukse med merket No1 som var kjøpt i en butikk som het Buksemakern. En av mine No1 bukser var svart, trang og med sleng nederst hvis jeg ikke husker feil.

Om våren brukte vi Catalinajakker, min var lyseblå. Det var forresten Monclerjakken også, så det var vel favorittfargen den gangen.

Tenk at disse plaggene kommer tilbake, helt uforandret virker det som. Jeg kan ikke huske å ha sett Monclermerket her hjemme siden det gikk av moten på 70-tallet. Men det er mulig det fortsatt har blitt brukt i Frankrike der det stammer fra. Nå koster i alle fall en slik jakke ca 5 500 kr, så det er fortsatt et ganske dyrt merke.

Foto: Fra Harrye Millers vinterkolleksjon

Reklame