flamingosafari Jeg har tidligere skrevet her på Kofferten om et samarbeidsprosjekt vg3 Reiseliv og språk har med organisasjonen Hjelp til selvhjelp i Afrika. Vi har ikke kommet så langt ennå, det er en god del teori i reiselivsmarkedsføring som må på plass først. Men vi har begynt så smått, og neste uke blir det mer praktisk jobbing.

Det føles så bra å kunne jobbe med noe som er reelt og ikke bare konstruerte skoleoppgaver. De skal lage markedsundersøkelse, softanalyse, markedsplan etc, og dette i samarbeid med grunnleggeren av Flamingosafari, Daniel Kikwa. Vi har vært i kontakt med ham via Skype, og dette blir vår kommunikasjonskanal med ham. I tillegg må vi selvsagt bruke mail også. Mulig vi vil legge ut det vi lager på googledocs så Daniel kan samarbeide direkte i dokumentene. Her får elevene brukt digitale hjelpemidler hele veien. Problemet er bare at Daniel er ganske ukjent med IKT, det er bare noen få måneder siden han brukte PC for første gang. Han har lært seg å skrive i Word, samt skrive mail og bruke Skype, ikke verst bare det.

Han har ikke økonomi til å bruke penger på markedsføring, så det føles virkelig fint å kunne hjelpe ham med dette. Vi vet ikke helt hvordan vi skal markedsføre ennå, det skal jo helst ikke koste noe. For å gjøre navnet Flamingosafari kjent så har vi en side på Facebook som nå har nesten 300 medlemmer. Elevene sendte gruppeinvitasjoner til vennene sine og fikk dem til å melde seg inn. Men dette er jo ingen målrettet markedsføring, bare en måte å gjøre navnet gjenkjennelig på.

Markedsundersøkelsen har vi tenkt å sende ut til lag og foreninger i nærområdet, samt til skoler med reiselivsfag. Hvis vi får noen positiv respons så er en mulighet å oppsøke interessentene og fortelle mer om opplegget. Da må i såfall elevene produsere en eller annen form for presentasjon. Problemet her er at dette sannsynligvis må skje på kveldstid, og da kan jo ikke elevene pålegges å gjøre dette. Det må i såfall bli på frivillig basis. Men jeg håper inderlig at vi klarer å få solgt noen reiser slik at Daniel kan klare seg økonomisk. Han sa opp sjåførjobben sin for å starte for seg selv for ca 1 år siden, men pga krisen som var i Kenya har svært mange turister forsvunnet. Han har derfor store problemer med å forsørge sin store familie, jeg vet han har en stor ungeflokk.

Onsdag forrige uke var også ØB (Østlandets Blad) på besøk i klassen for å skrive om samarbeidsprosjektet. Dette ble slått stort opp i fredagsutgaven 6. mars, artikkelen gikk over 2 hele sider med navnet Flamingosafari i tittelen (papirutgaven). Flott oppslag! Håper at dette oppslaget vekket interesse hos noen som kanskje tar kontakt for å få vite mer. Målet er å tilby safariturer til en relativt lav pris og med meningsfullt innhold i tillegg.

assistent2

Reklame