Charlotte og meg med enda noen søte barn I dag er det sikkert mange som ser ut av vinduet og føler seg lykkelige fordi det er masse snø her på Østlandet. En ting er sikkert, jeg er ikke en av dem. Jeg blir nesten syk av den norske vinteren.

Når jeg er i varmere strøk føler jeg meg som et helt annet menneske, da spretter jeg opp grytidlig om morgenen og har mye mer energi. Men her sleper jeg meg ut av sengen og føler meg helt utslitt allerede før dagen har startet. Kanskje jeg har en form for vinterdepresjon?

Heldigvis er det bare en uke til jeg setter meg på flyet igjen for å reise langt vekk, denne gang til Gambia. Der er det i alle fall varmere enn her. Det er ikke først og fremst pga varmen jeg reiser dit, denne gangen er det i jobbsammenheng. Skal ha med 18 elever i reiseliv og språk som skal få et innblikk i landets kultur blant annet. Jeg tror det skal bli en spennende og interessant tur. Antagelig vil det bli et kultursjokk for en del av elevene, men jeg håper de vil lære noe av det de ser og opplever.

For noen år siden reiste jeg med en gruppe elever til Nairobi i Kenya, og det var flott å se hvordan disse reagerte på det de opplevde. Jeg tror faktisk en del av dem forandret seg på denne turen, og fikk en større forståelse for hvor bra de hadde det i Norge materielt sett.

Reklame