flyplass4

I går hadde Bjørn Brøymer et innlegg i Aftenposten Aften med tittelen «Må du absolutt på do?» hvor han rakker ned på Gardermoen. Ikke har de restauranttilbud, toalettene er altfor få, og de som finnes er altfor trange etc etc. Man kan vel si at han setter dette på spissen så det holder. Bjørn Brøymer er en bereist herre, journalist som han er, så jeg vil nok tro at han har opplevd flyplasser som er adskillig verre enn Gardermoen.

Joda, det finnes flyplasser som er utrolig bra, og har det meste. Den nye flyplassen flyplass2i Bangkok, Suvarnabhumi, er et eksempel på dette. Den har det aller meste av restauranttilbud, taxfree, relaxing og stort sett alt man kan tenke seg. Mange av de store flyplassene i Europa er også OK, men er tilbudet egentlig så mye bedre der? Hovedflyplassene i Madrid og Lisboa er store, men når det gjelder mattilbud så er det stort sett bare junkfood der også. På Kastrup har de riktignok en skalldyrbar, men det har de da på Gardermoen også –  selv om den ikke har det samme tilbudet. Jeg har i alle fall spist deilig skalldyrsalat der.

Og når det gjelder toaletter så må jeg si at det er mye bedre tilbud på Gardermoen enn på mange andre flyplasser. I Lisboa er det dårlig skiltet, og når man først finner et skilt er det utrolig langt å komme frem. Det er det samme overalt synes jeg, toalettene befinner seg ofte ned en trapp, køene er lenger enn jeg noensinne har opplevd på Gardermoen og som regel er de ganske skitne også.

I nyttårshelgen fløy jeg fra Rio de Janeiro til Lisboa, og hadde regnet med at flyplassen i Rio var flott siden det tross alt er en stor flyplass i Brasils 3. største by med 8-10 millioner innbyggere og stor turisttrafikk. Men jeg må si at den var helt elendig, selv på terminalen for oversjøiske flyvninger. En knøttlten taxfreebutikk var det som fantes, serveringssteder var det absolutt ingen av. Vi kunne gå ned en trapp og der fantes en bitteliten butikk som solgte noen tørre kaker, that’s it. Det var 1 toalett i avgangshallen med 3 båser, og køen strakk seg laaangt utenfor inngangen. Håpløst.

Når man lander på Gardermoen er jeg enig i at de er tragisk, man går og går langs disse smale, trange gangene før man kommer til bagasjeutleveringen. Og der er det også ofte kaotisk. Nå i nyttårshelgen måtte vi vente 1 time på bagasjen, og sånt er ikke bra nok. Det har jeg faktisk ikke opplevd på andre flyplasser. Men når det er sagt så synes jeg faktisk at Gardermoen er bedre enn det Bjørn Brøymer skriver.

Reklame