DSCF4164

Denne dagen bestemte vi oss for å delta på en organisert utflukt i stedet for å utforske på egenhånd. Ble hentet på hotellet av en engelsktalende brasiliansk mann, Mike.

På turen besøkte vi den digre lagunen midt i byen og stoppet først ved verdens største fotballstadion, Maracana, muligens med plass til et par hundre tusen. Deretter til paradegaten/stadion for karnevalsopptogene som var temmelig diger og benyttes 4 dager i året. Deretter til Catedral de Sao Sebastiano – en betongmerkverdighet fra 1979. Guiden beskriver den ”nesten som et Maya-tempel”. Særlig glassmaleriene som gikk fra gulv til tak, ca 60 meter, var flotte. Det brøt kanskje litt med det religiøse med ”Jingle Bells” på katedralens høytaleranlegg. Forrige pave var på besøk et par ganger. En liten nedtur var at sjåføren plutselig var borte, men etter et kvarters tid dukket han opp – uvisst fra hvor.DSCF4165

Deretter gikk turen gjennom idylliske Santa Teresa, et veldig sjarmerende boligområde rundt en ås. Både luksus og vanlige hus. Her går også byens eneste trikkelinje.

Så til slutt til turens høydepunkt i flere forståelser – ca 700 moh, for å besøke Corcovado, Kristusstatuen. Det var tidvis skyer som la seg over toppen, men vi var heldige med timingen. Ble hevet ut av minibussen og plassert i små ”rutebusser” som på en svært effektiv måte brakte oss til plassen på toppen. Kristus ruvet over oss, men vi måtte opp en heis, to rulletrapper, noen trappetrinn til, og gjennom en forskrekkelig folkemengde før vi så statuen forfra og kunne (prøve å…) ta bilder blant alle andre som gikk, stod eller lå for å få best mulige bilder. Og det var tid for å nyte den flotteste utsikten vi noen gang har sett. Det var bare praktfullt utsyn over Rio og omegn med Sukkertoppen, Copacabana, Ipanema, lagunen, favelaer og stort sett alt. Egentlig helt DSCF4179ubeskrivelig, må bare oppleves.

Og under over alle under, ikke en eneste påtrengende selger som skulle prakke på oss all verdens souvenirer slik det ofte ellers er på slike utfluktsmål. Det var befriende å bare rusle rundt å nyte utsikten og stemningen.

Reklame