Kom frem til Rio i forgårskveld etter 4 timers flytur, det er et stort land. Utrolig irriterende at all info på flyturen ble gitt kun på brasiliansk, ikke et ord på engelsk. Og brasiliansk er svært forskjellig fra portugisisk faktisk. Jeg kan skjønne litt portugisisk, men brasiliansk skjønner jeg absolutt ingenting av. Oppdaget etter at vi landet at her var det jammen enda en ny tidsforskjell.

Jeg er veldig overrasket over at omtrent ingen forstår et ord engelsk her i Brasil, altså på de stedene vi har vært. Tror ikke jeg har vært et sted i hele verden hvor de har skjønt mindre. De skjønner heller ikke spansk, fransk eller tysk som er andre språk vi kan kommunisere litt på. Blir ganske vanskelig med kommunikasjonen da.

Men Rio de Janeiro, som betyr Januarelven, er en herlig by! Byen er jo kjent for mye kriminalitet, så før vi reiste sa alle «pass dere for det», «ikke gjør det», «ikke gå ut på kveldene» osv. Hittil har vi ikke merket noe til dette, men vi har jo noen dager som gjenstår da. Jeg liker meg veldig godt, og i dag skal vi utforske byen litt mer, bl.a. besøke Kristusstatuen.

Dagen i går tilbragte vi på Copacabana Beach, ganske gøy å komme til en strand jeg så lenge har ønsket å besøke og som er så berømt. De holder på å rigge til store scener, for på nyttårsaften er det flere kjente artister som opptrer. Dette er virkelig et gigantisk arrangement. Over 2 millioner mennesker pleier hvert år og samles på Cobacabana akkurat denne kvelden. Kan liksom ikke forestille meg hvor mange det er, halve Norges befolkning faktisk. Hadde i utgangspunktet tenkt å ha nyttårsbuffet her på hotellet, men nå er vi litt usikre. Har lyst til å bestille bord på en av restaurantene langs strandpromenaden for å oppleve folkelivet på nært hold. Men blir det overhodet mulig å bevege seg i gatene når vi skal bort og hjem? Lett å bli frastjålet ting er det nok sikkert også. Men man kan vel ikke være pysete hvis man skal oppleve alt heller?

Har ikke bestemt oss ennå. Vi vil ha praktfull utsikt fra takterrassen på hotellet vi bor på også, men vil jo ikke oppleve selve folkelivet. Bordet vi evt skal reservere er ikke akkurat gratis heller. Vi bestemmer oss nok i dag for hva vi skal gjøre.

Reklame