14. april reiser jeg til Jerez i Spania (forhåpentligvis) med en av klassene mine for å være der i caelsabio 4 uker. Vi gjorde det samme i fjor, men da var vi der i 6 uker.

Nå er jeg ganske overrasket og ikke så lite irritert. Under oppholdet skal vi bo på Campus el Sabio som er et helt nytt skolesenter. Elevene skal ha spanskundervisning mens vi er der, og dette organiseres av en organisasjon som heter Out, og er en del av konglomeratet John Bauer Abroad.

I dag hørte jeg på radioen noe om konkurs i selskapet og gikk inn på Nettet for å finne ut mer. Og det viser seg nå at omtrent hele selskapet er konkurs. Ikke så morsomt å høre. Jeg gikk inn på en nettside som de norske og svenske elevene på El Sabio driver, og jeg ble sjokkert. El Sabio er også konkurs, og alle elevene har på et øyeblikks varsel blitt flyttet ut av skolen. De fikk ikke vite hvor de skulle eller hvor de skulle bo, bare at de skulle vekk.

På en annen av elevenes blogger leser jeg at det er fullt kaos på El Sabio, fullt av vakter, journalister og mer til. Lederne på skolen må gjemme seg og hoppe over gjerder for å komme unna.

Og så tilbake til meg selv og mine elever. Vi har ikke hørt et ord om dette fra skolen, og det har neelsabio2ppe kommet overraskende på dem. Men det samme gjelder jo også for de elevene som faktisk befinner seg der nå, de visste heller ingenting om dette. Jeg mener at dette burde både elevene der nede og jeg fått beskjed om for en god stund siden. Heller ikke i dag etter at den norske pressen skrev om dette har noen tatt kontakt med meg. Nå begynner det jo å bli i seneste laget for å inne et nytt innkvarteringssted for elevene. Men jeg håper virkelig vi klarer det for det går ikke an å skuffe elevene som har gledet seg voldsomt i hele år til dette studieoppholdet.

Reklame