I går leverte gruppen den siste store mappeoppgaven før eksamen. Vi er 4 personer fra forskjellige steder i Norge som er på samme gruppe og skal samarbeide i Googledocs. Samarbeidet gikk fint denne gangen, og docs er et flott verktøy å samarbeide i. Men det er neimen ikke bare positive ting med dette verktøyet.google1

Siden dette gjelder et høyskolestudium må vi selvsagt ha akademisk oppsett i oppgavene vi leverer. Dette har vist seg å by på usedvanlig store problemer. Google har visst hatt en oppdatering av docs og etter dette har det blitt verre enn noen gang. Vi fikk beskjed om at hvis vi endret språket fra norsk til engelsk så ville alt løse seg, men det gjorde det absolutt ikke. Som eksempel på problemer kan jeg nevne:

  1. Fotnoter viser seg ikke som fotnoter, men som en del av teksten
  2. Sidenummer vises ikke
  3. Innholdsfortegnelse viser ikke sidenummer
  4. Sideskift fungerer ikke
  5. Linker fungerer ikke når dokumentet lastes ned som PDF

Og ovennevnte punkter er noe som MÅ fungere i oppgavene vi leverer. Det er jo helt håpløst når vi skal bruke docs, levere oppgave innen fristen og verktøyet vårt ikke fungerer. Gruppen holdt faktisk på hele dagen i går for å finne løsninger. Det gjaldt jo ikke bare vår gruppe, men samtlige selvsagt. Ingenting var mulig. Til slutt måtte vi lime oppgaven inn i et Worddokument og ta formateringen der. Når vi forsøkte å føre det tilbake til docs ble det full krasj, så det gikk ikke. Oppgaven ble derfor levert i Word.

Det er frustrerende å kaste bort en hel dag på slikt som dette fordi verktøyet ikke fungerer. Vi føler oss som prøvekaniner som må teste ut noe som faktisk ikke er bra nok ennå, og det er utrolig irriterende!

Foto: dannysullivan på Flickr CC

Reklame