Dette høsthalvåret har gått fortere enn noen gang synes jeg. Det er kanskje fordi jeg har hatt så mye å gjøre og mange nye arbeidsoppgaver, kurs, konferanser, studier osv. Og snart er vi kommet til desember .jul

I motsetning til mange andre er ikke jeg noe «julemenneske». Når man ikke har små barn lenger, og ennå ingen barnebarn så er det ikke det samme som før. For meg er julen forbundet med et kjøpehysteri uten like, masse mat som må lages «fordi det er juletradisjon», hus som må pyntes osv. Jeg har ingen glede av dette lenger.

Derfor har vi nå begynt å feire jul på en annen måte, vi forlater den norske julen. I stedet for å bruke tusenvis av kroner på julegaver bruker vi i stedet disse pengene til å reise langt bort. I fjor feiret vi julen med bl.a. en rundtur i Nord-Thailand og i år går ferden til Brasil i 3 uker. Der ender vi opp i Rio hvor vi blir i nyttårshelgen. Har lest en del negativt om Rio i avisene i det siste, men vi får håpe at vi overlever. Får bare være forsiktige og ikke utfordre skjebnen.

Bare et par uker etter Brasil reiser jeg til Gambia. Nå har det jo stått en del negativt om det landet i avisene også, malariaalarm! Jaja, vi får ta våre forholdsregler der også og knaske malariatabeletter og dynke oss med Mygga (det eneste myggmiddelet som skal holde malariamygg borte).

Men før vi kan snu ryggen til kalde Norge må jeg avlegge første eksamen ved Høgskolen. Jeg kan vel ikke akkurat si at det er noe jeg gleder meg til akkurat, men. Blir deilig å få første halvdel av studiet i boks i alle fall, hvis jeg klarer det da.

I morgen skal jeg ha kurs i digitale ferdigheter for en del reiselivslærere fra Vestfold, Akershus og Buskerud. Det går vel det også får jeg håpe.

Foto: Luciano Joaquims på Flickr CC

Reklame